De kracht van een instaptoets (pretesting)

14.09.22
Regelmatig toetsen is goed voor het leren en formatief handelen: de herhaling zorgt voor dieper leren en het geeft inzicht in wat leerlingen of studenten al wel of nog niet beheersen. Het is een bekend gegeven. Minder bekend maar vaak ministens net zo effectief, is het vooraf toetsen: een instaptoets gebruiken om het geheugen te activeren en focus te creëeren, zo blijkt ook weer uit recent onderzoek. Hoe zit dat precies?
Deel bericht

Aantal leerlingen speciaal onderwijs neemt sterk toe

14.09.22
Voor het eerst gaan er weer meer leerlingen naar het speciaal onderwijs dan voor de invoering van passend onderwijs in 2014. Deze wetswijziging moest er juist voor zorgen dat leerlingen zoveel mogelijk naar een reguliere school gaan.
Deel bericht

Minderjarige pedojager draait de bak in: zo kwam zijn veroordeling tot stand

14.09.22
In oktober 2020 werd de 73-jarige oud-docent Jan door vijf jongens naar het Arnhemse Spijkerkwartier gelokt voor een mogelijke seksafspraak met een minderjarige jongen. Hij overleed na de ernstige mishandeling die volgde. Een zogeheten ‘pedojacht’.
Deel bericht

Mbo’ers stylen ministers en Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

14.09.22
Voor Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs en Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat start Prinsjesdag 2022 met een bezoek aan jonge, talentvolle mbo’ers. Samen met 14 Tweede Kamerleden van 8 verschillende politieke partijen bezoeken zij beautysalon Aveda in Den Haag.
Deel bericht

‘Versufte leerlingen die op een glaasje water de dag door moeten komen

14.09.22
Veertig leerlingen van Vakschool het Diekman in Enschede krijgen de komende vier weken een geheel verzorgd ontbijt op school. De actie is in het leven geroepen naar aanleiding van een kind dat vorige week flauwviel van de honger, op een school in Rotterdam.
Deel bericht

In deze nieuwe Utrechtse appartementen wonen leraren, agenten en verpleegkundigen met voorrang

14.09.22
In Utrecht is een bijzonder wooncomplex opgeleverd: De Generaal. Mensen met een vitaal beroep, zoals leraren, agenten en verpleegkundigen, hebben voorrang gekregen bij de toewijzing van de appartementen bij de Jaarbeurs. Andere woningen in het complex zijn bestemd voor mensen die begeleid wonen. Een goede buur zijn voor elkaar staat centraal.
Deel bericht

Meisjes in Nederland zijn minder gelukkig dan vijf jaar geleden

14.09.22
Het aantal meisjes met psychische problemen is sinds 2017 fors toegenomen. Dat komt naar voren uit een vierjaarlijks onderzoek van de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hoofdonderzoeker Gonneke Stevens van de Universiteit Utrecht spreekt van een "zorgwekkende trendbreuk".
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)