Hoe sterk zijn de kosten gestegen voor nieuwbouw van een schoolgebouw?

15.09.22
De oorlog in Oekraïne, de naweeën van de COVID-pandemie, stijgende energieprijzen en leveringsproblemen van diverse materialen zorgen voor een uitzonderlijke marktsituatie. “Over de gehele linie zijn fikse prijsstijgingen van zo’n 10% tot 12% zichtbaar”.
Deel bericht

Onderwijsraad publiceert werkprogramma voor 2023

15.09.22
De Onderwijsraad - een onafhankelijk adviesorgaan voor regering en parlement - heeft haar werkprogramma voor 2023 gepubliceerd. Het komende jaar zal de raad adviezen uitbrengen over de volgende onderwerpen: ...
Deel bericht

100 miljoen voor scholen in Oekraïne

15.09.22
De Europese Commissie stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor scholen in Oekraïne. Dat heeft commissievoorzitter Ursula von der Leyen in Straatsburg bekendgemaakt in haar toespraak bij de opening van het Europese parlementaire jaar.
Deel bericht

Video | Veel mentale problemen onder tienermeiden: 'Zat in m'n eigen bubbel'

15.09.22
Niet meer kunnen sporten, geen sociale contacten, geen motivatie meer voor school. Voor veel tieners was de coronacrisis een zware tijd. Vooral voor meiden, blijkt uit het onderzoeksrapport Health Behaviour in Schoolaged Children. Er is al langer een daling in de mentale gezondheid van meisjes in het voortgezet onderwijs te merken.
Deel bericht

'Gekke inhaalslag' meisjes: vaker gedragsproblemen, meer drugs- en alcoholgebruik

15.09.22
Slaapproblemen, nervositeit, een angstig gevoel, rusteloosheid: jongeren tussen de 11 en 16 jaar kampten de afgelopen vier jaar (veel) vaker dan voorheen met dit soort klachten. Vooral meisjes hebben tussen 2017 en 2021 mentale problemen ontwikkeld, concluderen onderzoekers in een rapport over de gezondheid en het welzijn van Nederlandse scholieren.
Deel bericht

Jeugdzorg Nederland: nú oplossingen nodig

15.09.22
Jeugdzorg Nederland vindt de voorstellen van minister Weerwind en staatssecretaris Van Ooijen om de acute knelpunten in de jeugdbeschermingsketen op te lossen onvoldoende. Voorzitter Hans Spigt: “De urgentie die wel duidelijk doorklinkt aan het begin van de brief bij de beschrijving van de problematiek, missen we bij de uitwerking van de concrete maatregelen.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)