Ouders gaan de straat op om duizenden tieners veilig naar school te helpen

30.09.22
Verontruste Haarlemmers gaan vanaf dinsdag regelmatig de straat op om eigenhandig te zorgen dat zo'n 7.000 kinderen veilig naar school kunnen fietsen. Ze zijn het zat dat de gemeente maar niet ingrijpt in gevaarlijke situaties rond de middelbare scholen ECL, Sancta Maria en Coornhert.
Deel bericht

Nieuwe Amsterdamse school moet techniek aantrekkelijker maken

30.09.22
Amsterdam krijgt een nieuwe middelbare school die volledig in het teken staat van techniek. De hypermoderne techniekschool, Tasc, opent komend schooljaar haar deuren in Zuidoost en moet techniek aantrekkelijker maken onder jongeren.
Deel bericht

Voorzitter College voor Toetsen en Examens: ‘Smeer examens over schooljaar uit’

30.09.22
De schoolexamens en de tijdvakken van het centraal examen op de havo en het vwo moeten veel meer worden verspreid over het schooljaar. Dat zegt Pieter Hendrikse, voorzitter van het College voor Toetsen en Examens, in een podcast. Ook wil Hendrikse ervan af dat docenten en ouders al voor kinderen tussen de 10 en 14 moeten beslissen over een onderwijsrichting.
Deel bericht

Politie slaat alarm: criminelen bieden kinderen verslavend middel snus aan

30.09.22
De politie ontvangt "behoorlijk wat signalen" dat kinderen het verslavende en verboden middel snus aangeboden krijgen. Criminelen willen de jonge kinderen verslaafd maken, zodat ze in ruil voor snus illegale praktijken uitvoeren.
Deel bericht

Nog te weinig klaslokalen met CO2-meter, daarom worden ze verplicht

30.09.22
Scholen worden verplicht om in ieder lokaal een werkende CO2-meter te plaatsen. Minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs wil de ventilatie op scholen snel in orde maken, nu de coronabesmettingen weer oplopen. Ongeveer 40 procent van de scholen heeft nog steeds niet in alle lokalen een CO2-meter, blijkt uit een peiling.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)