Kim Groothuis: ‘Het maakt uit of je als leraar trots bent op wat je doet’

10.01.23
Kim Groothuis (26) is leraar Nederlands op vmbo-school De Marke, Locatie Zuid in Deventer. Ze staat al sinds haar twintigste voor de klas. Aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen en het inzetten van digitale leermiddelen vindt ze essentiële onderdelen van het leraarsvak. Daarom volgt ze geen standaard lesmethode: “Techniekleerlingen willen geen teksten over paarden lezen.”
Deel bericht

Scholen VK gaan lessen aanpassen om de gevolgen van Andrew Tate ideologie tegen te gaan

10.01.23
The Sunday Times meldt dat in het Verenigd Koninkrijk leraren zijn begonnen om hun lessenpakket aan te passen en zo leerlingen bij te scholen die zich zouden kunnen vinden in het gedachtengoed van influencer Andrew Tate.
Deel bericht

Sportdeelname op het vmbo in Rotterdam neemt hard af

10.01.23
De lokale fractie van Denk wil cijfers over de sportdeelname onder jongeren op het voortgezet onderwijs in Rotterdam. Volgens het Kenniscentrum Sport & Bewegen neemt dit in het vmbo harder af dan elders. Uit onderzoek blijkt het te gaan om 15% minder dan onder jongeren uit bijvoorbeeld het vwo.
Deel bericht

ChatGPT is een extra klasgenoot

10.01.23
De zorgen over de invloed van chatbots zoals ChatGPT op het onderwijs zijn veelal onterecht, schrijft Pieter van Boheemen van de Hogeschool Rotterdam. Hij betoogt dat dergelijke kunstmatige intelligentie eerder een extra klasgenoot vormt dan een bedreiging van de waarde van scholing.
Deel bericht

Strafregels: pedagogische nederlaag of lifesaver?

10.01.23
Het opleggen van strafregels klinkt ouderwets, maar er zijn docenten die erbij zweren. “Vijftig keer ‘Ik moet zwijgen in de klas’ schrijven, is een belediging.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)