Leerlingaantal in de technische profielen van het vmbo stijgt met 10,4%

11.01.23
Eind 2022 publiceerde DUO de (voorlopige) leerlingenaantallen van het schooljaar 2022-2023. Voor het tweede jaar op rij laten de leerlingenaantallen technische profielen vmbo een zeer positief beeld zien. Het aantal leerlingen in de technische profielen in het derde leerjaar van het beroepsgerichte vmbo (BB/KB/GL) stijgt met maar liefst 10,4% ten opzichte van 2021-2022.
Deel bericht

Edu-V aan de slag met de vier belangrijkste uitdagingen rond digitale gegevensuitwisseling

11.01.23
Binnen het programma Edu-V is de afgelopen maanden gewerkt aan het ontwikkelen van de basisafspraken en prioriteiten voor eenvoudige, betrouwbare en veilige digitale gegevensuitwisseling. De deelnemende sector- en brancheorganisaties in het po, vo en mbo hebben het afgelopen najaar in kaart gebracht wat de concrete uitdagingen zijn waar scholen mee worden geconfronteerd.
Deel bericht

Column | Jonge asielzoeker wacht te lang

11.01.23
Amir* (14) is gevlucht uit Syrië. Het is voor hem onveilig in zijn thuisland. Er is al lange tijd een burgeroorlog. De gevolgen zijn overal zichtbaar en voelbaar. Amir laat zijn ouders achter in de hoop dat hij ergens anders een veilige plek kan vinden. *) voor de privacy van Amir gebruiken wij niet zijn echte naam
Deel bericht

Wiersma: 'Eigenlijk is alles op het bordje van de leraar gooien niet werkbaar'

11.01.23
Precies één jaar is Dennis Wiersma minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs in kabinet-Rutte IV, en gemakkelijk heeft hij het niet gehad. Zo moet het niveau van het onderwijs in rap tempo omhoog en heeft hij te maken met een gigantisch lerarentekort, dat snel opgelost moet worden.
Deel bericht

17-jarige jongen steekt lerares dood in Duitsland

11.01.23
In Duitsland is een 17-jarige jongen opgepakt omdat hij ervan wordt verdacht zijn 55-jarige leerkracht te hebben gedood op een school in Ibbenbüren, in het westen van het land. Dat heeft een woordvoerder van het parket van Münster dinsdag gemeld.
Deel bericht

Leraren in nieuwe school werken 9 tot 5 als proefproject

11.01.23
Een 38-urenwerkweek waarbij het onderwijzend personeel van 9 tot 17 uur op school aanwezig is en ’s avonds geen werk meer mee naar huis neemt. Dat twee jaar durend experiment wil het Stedelijk Onderwijs vanaf september uitrollen in twee nieuwe scholen op de Luchtbal.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)