Leraar Ronald (51) verruilt klaslokaal voor locomotief en wordt machinist: ‘Je denkt: blijf ik dit doen tot pensioen?’

27.01.23
Je vak als docent op de Groene Hart Praktijkschool in Alphen vaarwel zeggen en voortaan als machinist op de trein aan de bak gaan. Voor Ronald van den Helder (51) gaat daarmee een jongensdroom in vervulling.
Deel bericht

Blog | Laat dit stopen ... deel 2

27.01.23
Bij toerbeurt maken schrijvers kleine ergernissen met de grond gelijk. Heerlijk. En ik wil dat ook. Want in het onderwijs lopen genoeg kleine (en grote) ergernissen rond waar ik graag mijn ongezouten mening over geef. Met als onderliggende toon: ‘laat dit stoppen’. Deze keer heb ik gekozen voor het gebruik van digitale middelen in de klas.
Deel bericht

Gymleraar Alkmaarse school verdacht van verleiden minderjarige leerlinge

27.01.23
Een docent van een middelbare school in Alkmaar zou een minderjarige leerlinge hebben verleid. Hij moet zich daar binnenkort bij de rechter voor verantwoorden. De gymleraar is inmiddels niet meer werkzaam op de school, zo laat de bestuurder aan NH Nieuws weten.
Deel bericht

Leerlingen bouwen robothand voor nieuwe klasgenoot

27.01.23
De vijftienjarige Sergio Peralta begon dit schooljaar met een geheim: zijn hand is nooit volledig volgroeid. Toen zijn leraar en klasgenoten hier toch achterkwamen, wilden zij Peralta graag helpen. Ze boden aan om een prothese te bouwen voor Sergio Peralta's hand, vertelt hij aan CBS News.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)