Week van Hoogbegaafdheid: 4-12 maart

24.01.23
In de Week van de Hoogbegaafdheid (4-12 maart) worden in Nederland en Vlaanderen activiteiten georganiseerd voor kinderen, ouders, volwassenen, senioren, professionals en andere belangstellenden.
Deel bericht

Evidence-informed naar een lerende organisatie met nieuwe leidraden voor voortgezet onderwijs en mbo

24.01.23
Als onderwijsprofessional in het voortgezet onderwijs of mbo ben je samen met je collega’s voortdurend bezig om het onderwijs nog beter in te richten. Maar hoe weet je of de keuzes die je maakt bewezen effectief zijn? De nieuwe leidraden van het NRO, nu kosteloos te downloaden [...]
Deel bericht

Mensen- en kinderrechten van gezinnen onvoldoende beschermd bij huisuitzettingen

24.01.23
De overheid voldoet niet altijd aan haar mensen- en kinderrechtelijke verplichtingen bij huisuitzettingen. Dit schaadt volwassenen en kinderen in hun waardigheid, welzijn en ontwikkeling. De Kinderombudsman en Nationale ombudsman concluderen dit na een gezamenlijk onderzoek.
Deel bericht

Langdurig ziekteverzuim vanwege covid neemt toe

24.01.23
Onderwijspersoneel is vaker en langer ziek vanwege corona dan medewerkers in andere sectoren. Vooral het aantal langdurig zieken met long covid in het onderwijs stijgt. Dat blijkt uit een analyse van het Onderwijsblad.
Deel bericht

Prinses Laurentien opent samen met minister Wiersma Nationale On­der­wijs­ten­toon­stel­ling 2023

24.01.23
Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari 2023 vindt na vier jaar afwezigheid de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) plaats in de Koninklijke Jaarbeurs. Prinses Laurentien, minister Dennis Wiersma (primair en voortgezet onderwijs) en bekende TedX frontman Jim Stolze openen NOT 2023 in het speciaal voor de beurs ontwikkelde EdTech College.
Deel bericht

Microsoft investeert miljarden in bedrijf achter ChatGPT

24.01.23
Microsoft steekt de komende jaren tot wel 10 miljard dollar in het bedrijf OpenAI, de maker van onder meer het populaire ChatGPT. Met de investering kan OpenAI flink groeien en de capaciteit uitbreiden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)