“We denken na over Nederlandstalig ChatGPT”

06.03.23
Minder dan één procent van de data die ChatGPT gebruikt is Nederlandstalig. Daarnaast is het moeilijk om bij Microsoft achter de voordeur te kijken en te weten hoe het zit met de borging van publieke waarden. Moet het Nederlands hoger onderwijs dan niet zelf een taalmodel ontwikkelen? Dat is geen gek idee, zeggen Bertine van Deyzen en Thomas van Osch van SURF. Voor inspiratie kan men naar Frankrijk kijken.
Deel bericht

Geen gemeenschappelijk kader medezeggenschap met mbo

06.03.23
Het kabinet zal geen stappen zetten naar een gemeenschappelijk kader voor de medezeggenschap in het voortgezet onderwijs en mbo. De voordelen daarvan wegen namelijk niet op tegen de nadelen, melden de ministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

In Merels gezin heeft iedereen autisme: ‘Had mijn kinderen liever een ander leven gegeven’

06.03.23
Merel (53) heeft een zorgintensief gezin. Zij, haar man Hans (63) en hun vier kinderen (24, 23, 15 en 13) hebben allemaal autisme, en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. „Ik had ze liever bespaard wat ik ze mee heb gegeven. Met goede verwachtingen stap je in het moederschap: je denkt dat je de issues wel oplost met hard werken, maar dat is niet zo.”
Deel bericht

Vergiftigingen op meisjesscholen Iran inmiddels door hele land

06.03.23
Een week nadat de eerste berichten over vergiftigingen van Iraanse meisjes naar buiten waren gekomen, blijkt dat er op scholen door het hele land kinderen zijn vergiftigd. Volgens de Iraanse overheid gaat het over zeker 52 scholen. Iraanse media zeggen dat het zelfs om meer dan 60 scholen gaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)