Aanmelding geopend voor de pilot praktijkgerichte programma’s voor het havo

08.03.23
In samenwerking met scholen ontwikkelt SLO praktijkgerichte programma’s voor het havo. Met deze vakken wordt aangesloten bij de behoefte van leerlingen om praktisch bezig te zijn en de relevantie van hetgeen ze leren te ervaren. Dit rust leerlingen beter uit op een keuze en daadwerkelijke overstap naar het vervolgonderwijs. Scholen kunnen zich nu aanmelden voor de pilot voor het schooljaar 2023-2024.
Deel bericht

Koning bij Nederlands Kampioenschap voor vakwedstrijden in het (v)mbo: Skills The Finals

08.03.23
De Koning bezoekt vrijdagmiddag 24 maart Skills The Finals, het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap voor vakwedstrijden in het (v)mbo. Tijdens het tweedaagse evenement van WorldSkills Netherlands in de RAI in Amsterdam strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.
Deel bericht

Erasmus MC: 'Scholensluiting tijdens coronacrisis in 2020 was achteraf gezien onnodig'

08.03.23
De scholen hadden tijdens de eerste golf van de coronapandemie niet dicht gehoeven. Dat zeggen onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus MC. Ze hebben een computermodel ontwikkeld voor als in de toekomst een soortgelijk virus om zich heen grijpt. Het model voorspelt welke effecten bepaalde maatregelen kunnen hebben.
Deel bericht

SCP: Meer nodig voor verkleinen sociale verschillen

08.03.23
Het bevorderen van kansengelijkheid in het onderwijs is onvoldoende om structurele ongelijkheid in de samenleving kleiner te maken. Daar is meer voor nodig, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)