Kinderlongarts Noor verzet zich tegen rokende influencers op TikTok

03.04.23
De Moergestelse kinderlongarts Noor Rikkers voert op het sociale medium TikTok fel actie tegen roken. Zij en andere dokters maken zich zorgen over de in hun ogen te grote hoeveelheid video's met sigaretten en vapes op het platform.
Deel bericht

'Als televisie een aspirientje is, dan zijn de mobiele telefoons heroïne'

03.04.23
Micha Wertheim vergeleek in zijn vorige column mobieltjes op middelbare scholen met hoe roken op school vroeger de normaalste zaak van de wereld werd gevonden. Twee jaar geleden werd dat laatste verboden, maar het smartphoneverbod haalde het niet in de Tweede Kamer. Wertheim besloot brieven te schrijven aan Kamerleden die tegen het voorstel hadden gestemd, vertelt hij in zijn column voor OVT.
Deel bericht

Scholieren vmbo-basis en -kader beginnen maandag al aan examens

03.04.23
Voor een kleine 40.000 vmbo-leerlingen gaat de examenperiode maandag van start. Scholen kunnen de digitale eindexamens voor leerlingen van het vmbo-basis- en -kaderonderwijs vanaf 3 april afnemen.
Deel bericht

Duimregeling leidt tot meer uitval

03.04.23
In de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021 zijn onder andere vanwege de duimregeling meer leerlingen geslaagd dan gebruikelijk. Veel van hen zijn daarna echter uitgevallen, melden onderwijsminister Robert Dijkgraaf.
Deel bericht

Op deze manieren krijgen Bert Hensema uit Winschoten en Matijs Lips uit Beilen scholieren toch aan het lezen

03.04.23
ongeren lezen steeds minder. Sommige leraren Nederlands doen hun uiterste best om daar verandering in te brengen. Matijs Lips van Volta in Beilen en Bert Hensema van het Dollard College in Winschoten leggen uit hoe ze leerlingen omtoveren tot lezers.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)