Docenten voor landelijk verbod op telefoons in de klas

06.04.23
Een grote meerderheid van de AOb-leden in het voortgezet onderwijs is vóór een landelijk verbod op mobieltjes in de klas. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 8000 AOb-leden.
Deel bericht

Te veel kinderen krijgen psychische hulp, vindt kabinet

06.04.23
Staatssecretaris Van Ooijen wil dat minder jongeren professionele hulp krijgen voor psychische problemen. Volgens hem is een "grenzeloze groei" niet te organiseren en niet te betalen. "En we moeten het vooral niet willen".
Deel bericht

Plaatsing en onderwijsaanbod in de brugklas kunnen beter doordacht

06.04.23
Leerlingen met hetzelfde basisschooladvies kunnen in heel verschillende soorten brugklassen terecht komen. De scholen in het voortgezet onderwijs hebben nog weinig beleid rond de plaatsing van leerlingen, ziet de Inspectie van het Onderwijs. Als in een brugklas leerlingen van verschillende niveaus z...
Deel bericht

Frustratiewijzer: tips en informatie om de samenwerking bij huiselijk geweld en kindermishandeling te verbeteren

06.04.23
In de Frustratiewijzer van het CCV, Movisie en NJi vindt u vijf veel voorkomende frustraties én oplossingen van professionals in de samenwerking rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Met de tips en handige informatie uit de frustratiewijzer helpt u vastgelopen processen weer op gang.
Deel bericht

Petra's dochter (15) zit al 6 jaar thuis: 'Ze kan wel leren, maar niet op school'

06.04.23
Het aantal kinderen die thuiszitten omdat ze in het reguliere onderwijs niet op hun plek zijn, blijft maar toenemen. Vorig jaar stonden 20.000 kinderen als thuiszitter geregistreerd. Eén van hen is de dochter van Petra de Blok, die al ruim zes jaar niet naar school gaat.
Deel bericht

AOb mikt op nieuw pensioenplan voor de zomer

06.04.23
De bonden, werkgeversorganisaties en pensioenfonds ABP hopen voor de zomer een plan te hebben voor het nieuwe pensioenstelsel. “Het overleg verloopt voorspoedig”, zegt AOb-pensioenadviseur Roelf van der Ploeg.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)