De leermiddelenmarkt in het vo verandert fundamenteel door LiFo

23.05.23
Scholen in het voortgezet onderwijs willen dat de leermiddelen die ze aanschaffen goed passen bij hun onderwijs, leerlingen én docenten. Marktpartijen spelen hierop in en dat heeft flinke gevolgen. Het aanbod van leermiddelen wijzigt hierdoor, maar dat niet alleen: de leermiddelenmarkt in het vo zélf verandert er wezenlijk door.
Deel bericht

Wiersma biedt excuses aan bij VVD-fractie over gedrag, krijgt laatste kans

23.05.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma (VVD) krijgt van de VVD-fractie in de Tweede Kamer een laatste kans, zeggen bronnen rond de fractie. Fractievoorzitter Sophie Hermans zei in een verklaring dat Wiersma tijdens de wekelijkse fractievergadering van de VVD zijn excuses heeft aangeboden aan medewerkers en oud-medewerkers over zijn opvliegende en boze gedrag.
Deel bericht

Nieuw pensioenstelsel jaar later, zegt minister op aandringen senaat

23.05.23
Minister Schouten wil dat pensioenfondsen tot 1 januari 2028 de tijd krijgen om de omslag te maken naar een nieuw pensioenstelsel. Dat is een jaar langer dan nu nog het plan is.
Deel bericht

Klassieke muziek ingezet tegen probleemjongeren in Winschoten

23.05.23
De McDonald’s in Winschoten heeft een bijzondere manier bedacht om hangjeugd te weren. In het restaurant is overdag vlotte muziek te horen, maar ‘s avonds gaat de knop om. Dan komt er klassieke muziek uit de boxen.
Deel bericht

Minister De Jonge: ‘Subsidie Schooldakrevolutie stopt, stichting zelfstandig verder’

23.05.23
Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening meldt dat de subsidie voor de Stichting Schooldakrevolutie wordt afgebouwd. Komend jaar krijgt de stichting voor de laatste keer subsidie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)