Zoveel salaris verdienen leraren die nu dreigen te staken

26.05.23
Indien de vakbonden en de Rijksoverheid niet tot een akkoord komen voor 16 juni, duurt de zomervakantie waarschijnlijk langer dan normaal. Zowel de docenten in het primair als in het voortgezet onderwijs eisen een betere verloning en dreigen met een collectieve staking zodra leerlingen terug naar de schoolbanken moeten. Maar hoeveel salaris verdienen deze leraren momenteel?
Deel bericht

Looneis 12%: minister tempert verwachtingen

26.05.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma gaat de looneis van 12% van onderwijsvakbonden bespreken met het kabinet, maar hij meldt er direct bij dat hij de verwachtingen hierover wil temperen.
Deel bericht

Subsidie voor het doorontwikkeltraject naar een praktijkgerichte havo

26.05.23
Havo-scholen kunnen tot en met 21 juli 2023 een subsidie aanvragen om vanaf het schooljaar 2023-2024 een praktijkgericht examenprogramma te ontwikkelen en uit te voeren. De subsidie is bedoeld voor havo-scholen of vavo-instellingen die willen deelnemen aan het doorontwikkeltraject naar het praktijkgerichte havo en/of aan de pilot Praktijkroute havo-Educatie.
Deel bericht

Prinses Laurentien prijst extra aandacht voor basisvaardigheden op Deurnese scholen

26.05.23
Tijdens een studiemiddag van scholengemeenschap IVO Deurne en het Willibrord Gymnasium werd woensdag in Cultuurcentrum Deurne gesproken over de 3,8 miljoen euro die in het Deurnese onderwijs wordt ingezet om basisvaardigheden van scholieren zoals taal en rekenen te verbeteren.
Deel bericht

PvdA wil verplichte seksuele voorlichting van basisschool tot universiteit

26.05.23
Als het aan de PvdA ligt, zullen universiteiten het initiatief van de Universiteit Maastricht volgen door een verplicht curriculum seksuele voorlichting in te voeren. Hoewel minister Dijkgraaf niet zo ver wil gaan, kondigt hij wel de oprichting van een regieorgaan aan en zullen de rechten van studenten met betrekking tot seksuele veiligheid beter worden beschreven.
Deel bericht

Hoe scholen om zouden moeten gaan met online bedreigingen: 'Het lijkt wel een challenge ...'

26.05.23
Het lijkt online dreigementen te regenen aan het adres van scholen. Bijna 20 scholen in Amsterdam hebben ermee te maken en verschillende sloten daarom hun deuren al. Wat is verstandig om te doen als schoolleider? "Sluiten is echt een grote stap."
Deel bericht

Docenten niet akkoord met loonbod: 'Hiermee kunnen we de rekeningen niet meer betalen'

26.05.23
Op het Haagse Segbroek College zijn donderdagmiddag handtekeningen overhandigd van leraren uit het voortgezet- en basisonderwijs aan Minister van Basis- en Secundair Onderwijs Dennis Wiersma. Er wordt actie gevoerd voor meer salaris. Het huidige loonbod van het kabinet van vijf procent is volgens de actievoerders onvoldoende. 'We eisen twaalf procent verhoging.'
Deel bericht

Onderwijs eist 12 procent loonsverhoging – anders staking in september

26.05.23
De AOb en de collega-vakbonden leggen vandaag voor primair en voortgezet onderwijs een looneis van 12 procent neer bij het kabinet. Als er op 16 juni geen goed bod ligt voor verhoging van de lonen, volgen er stakingen in september.
Deel bericht

Ruim 1300 scholen melden zich aan voor gratis maaltijden

26.05.23
Een op de zes scholen in Nederland heeft zich aangemeld voor gratis maaltijden of voor andere voedselsteun aan leerlingen. Het gaat in totaal om 1302 scholen in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)