Politie over Veilig Thuis-meldingen: 'Veiligheid kinderen staat voorop'

12.09.23
De politie staat nog achter de meldingen bij het meldpunt Veilig Thuis naar aanleiding van ouders die zaterdag hun kinderen hadden meegenomen naar de Extinction Rebellion-demonstratie op de A12. Ook bij nieuwe snelwegblokkades zegt de politie melding te zullen doen als er kinderen worden opgepakt.
Deel bericht

Onderwijsinspectie en VO-raad waarschuwen voor gevolgen van afname (gespecialiseerde) accountants

12.09.23
Steeds meer onderwijsinstellingen hebben moeite om een accountant te vinden en ook steeds minder accountants zijn gespecialiseerd in het onderwijs. Dat constateren zowel de VO-raad (vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs) als de Inspectie van het Onderwijs. Dat kan mogelijk verstrekkende gevolgen hebben voor scholen.
Deel bericht

Ontwikkeling en vertrouwen van kinderen onder druk door conflicten tussen ouders en de overheid

12.09.23
Het heeft grote gevolgen voor kinderen wanneer hun ouders in conflict zijn met de overheid. Hun welzijn staat onder druk door de dagelijks zorgen die hun ouders hebben over het conflict. Ouders zijn minder beschikbaar en ervaren stress, kinderen kunnen zich minder goed concentreren op school en ze hebben zorgen over de toekomst. Dat blijkt uit het rapport 'Waar ik bij ben' dat de Kinderombudsman vandaag heeft uitgebracht.
Deel bericht

Nieuw naam voor Stichting Studiekeuze123

12.09.23
Stichting Studiekeuze123 heet voortaan Landelijk Centrum Studiekeuze. De nieuwe naam past beter bij de prominente rol die de stichting heeft met betrekking tot objectieve data en informatie over het hoger onderwijs en studiekeuze. Hierbij komen naast de website Studiekeuze123.nl ook andere producten van de stichting meer voor het voetlicht, zoals de Studiekeuzedatabase, Studie in Cijfers en de Nationale Studenten Enquête.
Deel bericht

Vervroegde uitkering leidt niet tot ontslag

12.09.23
Het UWV kent vervroegd een uitkering toe aan een docent met een chronische aandoening. De werkgever heeft daarmee nog niet het recht om direct het dienstverband te beëindigen.
Deel bericht

Topambtenaren: nieuw kabinet moet flink bezuinigen of belasting verhogen

12.09.23
Een nieuw kabinet zal fors moeten gaan bezuinigingen of de belastingen verhogen, om de overheidsfinanciën weer op orde te brengen. Topambtenaren, verenigd in de Studiegroep Begrotingsruimte, denken dat er vanaf 2028 zelfs elk jaar zeventien miljard euro moet worden gevonden om het begrotingstekort niet te ver op te laten lopen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)