Privacywaakhond maakt zich zorgen over AI-chatbot gericht op kinderen

14.09.23
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een techbedrijf om duidelijkheid gevraagd over het gebruik van een chatbot in een app. Het bedrijf wordt niet bij naam genoemd, maar het gaat om een chatbot aangestuurd door AI (kunstmatige intelligentie) die populair is bij kinderen.
Deel bericht

Oeso: Loon vo-docent bleef internationaal gezien achter

14.09.23
Net als voorgaande jaren bleef ook vorig jaar de loonontwikkeling voor docenten in het voortgezet onderwijs achter bij het Oeso-gemiddelde, aldus een nieuw rapport dat dinsdag verscheen. Verder verdienen leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs minder dan andere hoger opgeleiden.
Deel bericht

Samengesteld gezin: samen bouwen aan een nieuw thuis

14.09.23
Samengestelde gezinnen komen steeds vaker voor, maar het samenvoegen van twee gezinnen is niet altijd eenvoudig. Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? Sandra (47) en Hans (52) vormen inmiddels zo'n twee jaar een samengesteld gezin, samen met hun drie kinderen uit vorige relaties.
Deel bericht

Nulmeting Normenkader IBP: waar staat het funderend onderwijs met informatiebeveiliging?

14.09.23
Waar staan schoolbesturen in het funderend onderwijs op het gebied van informatiebeveiliging? Zijn zij goed voorbereid op een mogelijke cyberaanval? Of moet er nog een tandje bij? In een onafhankelijk en representatief onderzoek onder 15 schoolbesturen (met samen 80.000 leerlingen) is gekeken waar zij staan ten opzichte van het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy Funderend Onderwijs.
Deel bericht

Webinar | Van groep 8 naar de brugklas

14.09.23
Je kind maakt volgend schooljaar de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Dit is een spannende verandering waarbij er veel op jou en je kind afkomt. Dit schooljaar vinden er verschillende veranderingen plaats rondom de eindtoets. In onze webinar kun je al je vragen hierover stellen aan onze thema-adviseurs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)