Ruim € 324 miljoen voor buitenschoolse activiteiten

19.09.23
Voor het programma School en Omgeving trekt het kabinet in 2024 een bedrag van ruim € 324 miljoen uit. Dat blijkt uit de OCW-begroting die op Prinsjesdag bekend is gemaakt.
Deel bericht

Niet langer vrijwillige ouderbijdrage voor activiteiten rond kerndoelen en toegang onderwijs

19.09.23
Minister Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) laat de Tweede Kamer weten dat scholen per 1 september 2023 niet langer een vrijwillige ouderbijdrage mogen vragen ‘voor alle activiteiten en kosten die direct verband houden met de kerndoelen en de toegang tot het onderwijs, inclusief de faciliteiten die onderdeel zijn van het schoolgebouw’.
Deel bericht

Troonrede – Scholen overbruggen verschillen

19.09.23
Koning Willem-Alexander heeft in de Troonrede benadrukt dat scholen maatschappelijke verschillen kunnen overbruggen, zodat onderling vertrouwen kan ontstaan.
Deel bericht

Ook in 2024 gratis maaltijden voor kinderen op scholen

19.09.23
Voor leerlingen die dit het hardste nodig hebben, zijn er ook volgend jaar gratis schoolmaaltijden. Minister Paul van Primair en Voortgezet Onderwijs, minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport investeren hieri...
Deel bericht

Telefoonverbod op school óók tijdens de pauze: "Nu moet ik ineens dingen in m'n agenda zetten?"

19.09.23
Met je telefoon in de les is op heel veel Amsterdamse middelbare scholen al uit den boze. Vanaf 1 januari adviseert het Ministerie van Onderwijs dringend een telefoonverbod voor in de lessen, maar het Amsterdams Lyceum gaat nu al een stap verder. Vanaf vandaag stoppen eerste- en tweedeklassers hun telefoon gedurende de hele dag verplicht in een afsluitbare zak, dus ook tijdens de pauzes.
Deel bericht

Curaçaose leerlingen rest van maand eerder naar huis door hitte

19.09.23
Vanwege de aanhoudende hitte hanteert Curaçao voor de rest van de maand een verkort schoolrooster. Dat heeft de minister van Onderwijs van het eiland, Sithree van Heydoorn, maandag bekendgemaakt.
Deel bericht

PVV wil vrijheid van onderwijs zonder islamitische scholen

19.09.23
De PVV wil het bijzonder onderwijs en artikel 23 van de Grondwet behouden. De vrijheid van onderwijs mag echter niet gelden voor islamitisch onderwijs. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de PVV.
Deel bericht

Afgewezen leraren krijgen voorrang bij aanvraag Lerarenbeurs

19.09.23
Leraren die dit jaar voor het eerst een aanvraag hebben gedaan voor een Lerarenbeurs en zijn afgewezen vanwege het bereiken van het subsidieplafond, krijgen komend jaar voorrang ten opzichte van leraren die dan voor het eerst een beurs aanvragen. Dat melden de onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)