Voorbereidingen op nieuwe ABP-pensioenregeling in volle gang

15.11.23
Sociale partners in overheids- en onderwijssectoren en ABP streven naar een nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2027. Dit lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen van de overgang het nieuwe pensioenstelsel zijn al geruime tijd bezig.
Deel bericht

Lab Class, een methode voor lesbezoeken

15.11.23
In het onderwijs ligt de focus op het leren van leerlingen en studenten. Maar hoe organiseer je het leren van docenten in de school?
Deel bericht

Verscherpt toezicht voor Onderwijs Wijzer uit Zoetermeer

15.11.23
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Onderwijs Wijzer onder verscherpt toezicht gesteld. Onderwijs Wijzer biedt hulp aan jongeren van 4 tot 18 jaar die zijn vastgelopen in het onderwijs. Die jeugdhulp vertoont tekortkomingen. Binnen 7 maanden moet Onderwijs Wijzer de tekortkomingen wegnemen.
Deel bericht

Hbo, mbo en vo moeten doorstroom verbeteren

15.11.23
Hogescholen, mbo-instellingen en het voortgezet onderwijs zouden verplicht overgangsdossiers van studenten en leerlingen moeten bijhouden. Op die manier kan de doorstroom verbeterd worden; nu vallen nog te veel mbo’ers uit in het hbo, stelt een nieuw Interdepartementaal Beleidsonderzoek. Ook kan in samenwerking met NWO het onderzoek in het mbo aangejaagd worden.
Deel bericht

Opinie | ‘Leraren moeten squashen en mediteren, dan blijft de werkdruk in het onderwijs behapbaar’

15.11.23
Telkens krijgt het onderwijs meer geld van de overheid, maar dat lost de werkdruk in de sector niet op. Leraar in het voortgezet onderwijs John Martherus doet een aanzet voor creatieve oplossingen.
Deel bericht

Blog | Vaardigheden versus Kennis, 13 Jaar Later

15.11.23
In 2010 introduceerde Schotland een nieuw curriculum. Het Curriculum reduceerde expliciet de inhoudelijke kennis in het curriculum en organiseerde het curriculum rond een reeks inhoudsvrije vaardigheden. In de Sunday Times een artikel over de prestaties van het curriculum tot nu toe. Het is niet bepaald prettig om te lezen.
Deel bericht

MBO Kompas 2024 voor leerlingen in de bovenbouw van het vmbo en hun ouders

15.11.23
Het MBO Kompas wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie om leerlingen in de bovenbouw van het vmbo en hun ouders te informeren bij de keuze voor een passende mbo-studie. Met het MBO Kompas hebben deze leerlingen en ouders alle relevantie informatie bij elkaar in een overzichtelijke uitgave.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)