CBS: Meer jongeren met slaapproblemen

16.11.23
Steeds meer jongeren kampen met slaapproblemen en psychische klachten. Vorig jaar zei 22 procent van de jongeren tussen 12 en 25 jaar dat zij de afgelopen twee weken last hadden gehad van slaapproblemen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Deel bericht

Minder aanvragen voor nieuwe scholen

16.11.23
Dit keer zijn er 39 aanvragen ingediend voor bekostiging van nieuwe scholen in het funderend onderwijs die vanaf het schooljaar 2025-2026 van start willen gaan. Dat zijn er minder dan vorig jaar en het jaar daarvoor.
Deel bericht

Vooral jongeren bewegen te weinig

16.11.23
Steeds minder Nederlanders voldoen aan de beweegrichtlijnen. Vooral jongeren van 12 tot en met 17 jaar bewegen te weinig. Dat constateert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na een onderzoek onder 8.442 mensen.
Deel bericht

Rampenplan van kracht in België door hevige waterover­last: gesloten scholen en overal zandzakken

16.11.23
De wateroverlast door de vele regen blijft woensdag en donderdag grote delen van België teisteren. In Oost-Vlaanderen is sinds woensdag een rampenplan van kracht en worden extra dijken aangelegd of opgehoogd. In West-Vlaanderen geldt sinds een week al het provinciaal rampenplan. Vrijwilligers helpen de brandweer en het leger om zandzakken te leggen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)