Website Sterkberoepsonderwijs.nl blijft bestaan

02.12.23
De website Sterkberoepsonderwijs.nl blijft, ook met het stoppen van het achterliggende programma Sterk Beroepsonderwijs, bestaan. Het ontwikkelde ondersteuningsaanbod voor doorlopende leerroutes en –lijnen vmbo-mbo blijft hiermee via deze website beschikbaar voor scholen. Vanaf 1 januari wordt de website daarnaast uitgebreid met de subsidieregeling ‘Versterking aansluiting beroepsonderwijskolom vmbo-mbo-hbo’.
Deel bericht

Wel of geen omstreden cartoons laten zien in de klas?

02.12.23
Geschiedenisleraar Samuel Paty werd in 2020 vermoord nadat hij een cartoon van profeet Mohammed toonde in zijn klas. De consequenties zijn aanzienlijk: ook Stine Jensen is voorzichtiger geworden in haar colleges filosofie, uit angst voor dergelijke gevolgen. "Zou ik moediger moeten zijn?", vraagt ze zich af in de podcast De Cartooncrisis. Samen met Halil Karaaslan, docent maatschappijleer, zoekt ze naar een antwoord.
Deel bericht

Nieuwe e-learning en website over ‘Gezonde relaties en seksualiteit’

02.12.23
Stichting School & Veiligheid en Rutgers hebben een e-learning ontwikkeld die scholen en docenten kan helpen om op een goede manier aandacht te besteden aan het thema ‘gezonde relaties en seksualiteit’, alsook om een veilige schoolomgeving te creëren waarbij leerlingen respect hebben voor elkaars (seksuele) identiteit en wensen en grenzen.
Deel bericht

Bevolking; hoogstbehaald onderwijsniveau en regio

02.12.23
Deze tabel van het CBS bevat cijfers over het hoogst behaalde onderwijsniveau van mensen van 15 tot 75 jaar die op 1 oktober van het verslagjaar in een Nederlandse gemeente stonden ingeschreven. In de tabel zijn de drie-, vijf- en achtdeling voor onderwijsniveau opgenomen en kunnen uitsplitsingen gemaakt worden naar geslacht, leeftijd en regio.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)