Onderpresteerders in de klas? Geef ze een project

07.02.24
Meer autonomie en een projectmatige aanpak kunnen leerlingen helpen hun motivatie niet te verliezen, schrijft Winfried van Gool. Het versterken van executieve functies verdient daarbij aandacht.
Deel bericht

Tellingen: vwo’ers kiezen vaker voor het hbo

07.02.24
Het lijkt voor vwo’ers normaler dan voorheen om naar het hbo te gaan. Afgelopen september zijn er bijna 8.900 aan een opleiding in het hoger beroepsonderwijs begonnen: 7,9 procent meer dan vorig jaar.
Deel bericht

Leerlingen één maand na omstreden smartphoneverbod: 'Ik heb minder stress'

07.02.24
Het smartphoneverbod in de klas is inmiddels alweer één maand oud. Zijn leerlingen er inmiddels aan gewend? Houden ze zich aan het verbod, of vinden ze het maar onzin? Vragen genoeg om terug te keren naar het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet, waar Omroep Gelderland leerlingen eerder spraken over de invoer van het smartphoneverbod.
Deel bericht

Kinderen lezen niet meer: 'Is nou eenmaal zo, als ze maar naar verhalen kijken of luisteren'

07.02.24
De 'ontlezing' onder jongeren wordt regelmatig besproken in artikelen, rapporten en talkshows. Het kijken of luisteren naar verhalen heeft het lezen bijna helemaal verdrongen. John Louws werkte als docent jeugdliteratuur en heeft hier een boekje over geschreven dat 'Kijken is het nieuwe lezen' heet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)