Blog | Testen, Laaggeletterdheid en de SLO

20.02.24
De toenemende laaggeletterdheid van scholieren neemt al jaren verontrustende vormen aan. Verwonderlijk? Verklaarbaar als men bedenkt dat al bijna vijf jaar geleden de onderwijsinspectie na onderzoek tot de conclusie kwam dat bijna de helft van de basisscholen het leesonderwijs niet op orde had.
Deel bericht

Groei doelfinanciering leidt tot meer tijdelijke contracten in onderwijs

20.02.24
Doelfinanciering, waaronder subsidies, vormt een steeds groter deel van de totale inkomsten van scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Percentages van 10 tot 20% van de totale financiering zijn inmiddels gebruikelijk. Uitschieters van 30% komen ook voor, blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix: 'Geld onder voorwaarden'.
Deel bericht

Video | Hoe wordt bepaald of een geschiedenisboek gewijzigd moet worden?

20.02.24
De manier waarop we over de Nederlandse geschiedenis nadenken, verschilt per generatie. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat onze historie continu aan het veranderen is. Dat heeft ook zijn uitwerking op de geschiedenisboeken. Maar wie bepaalt wat wanneer gewijzigd dient te worden? Verslaggever Anne van der Veen zocht het uit voor Spraakmakers.
Deel bericht

Via ABP pensionado’s werven

20.02.24
Het ministerie van OCW wil via het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) oudere leraren verleiden om weer les te gaan geven. Dat blijkt uit antwoorden van de onderwijsministers op vragen uit de Tweede Kamer over de strategie om het lerarentekort tegen te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)