CPB verwacht weinig van hogere salarissen en baangaranties

28.02.24
Het bieden van hogere salarissen en baangaranties zal maar weinig helpen om de personeelstekorten in onder andere het onderwijs te verkleinen. Dat denkt het CPB.
Deel bericht

Ipsatief toetsen: een andere invalshoek van denken over beoordelen en beslissen

28.02.24
Hoe doen we recht aan de individuele ontwikkeling van onze leerlingen of studenten? En welke manier van toetsen sluit daarbij aan? In dit artikel verkennen we het concept ‘ipsatief toetsen’.
Deel bericht

‘Groeifonds blijkt een verdeelfonds voor ambtenaren’

28.02.24
In de Eerste Kamer blijft chagrijn bestaan over het Groeifonds. De governance is niet goed geregeld, er gaat onnodig veel geld naar consultants en het betreft voornamelijk projecten die zijn ingediend door ministeries, luidt de kritiek. Het voorstel van de minister om als Senaat zelf met de adviescommissie in gesprek te gaan wordt weggewuifd.? ?
Deel bericht

Zomervakantie terug naar vier weken? In Spanje denken ze daar heel anders over

28.02.24
De schoolvakantie in de zomer zou moeten worden teruggebracht naar vier weken. Althans, dat is wat een onderzoeksgroep in het Verenigd Koninkrijk adviseert. Het zou beter zijn voor de leerlingen. Als het wordt doorgevoerd, is dit de kortste zomervakantie in Europa. In Spanje duurt de zomervakantie tot wel elf weken, al vinden ouders daar dat het wel wat minder kan. #onderwijsnieuws
Deel bericht

Platform Perspectief Jongeren: ‘Houd scholen te allen tijde open’

28.02.24
Houd scholen ook in het geval van nieuwe calamiteiten open, versterk de verbinding tussen onderwijs en jeugdhulp en investeer in de kwaliteit van schoolgebouwen, dit en meer adviseert het Platform Perspectief Jongeren in haar eindadvies dat op 7 februari aan de Tweede Kamer is aangeboden. De PO-Raad vindt de conclusies zeer herkenbaar en onderschrijft de aanbevelingen uit dit advies.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)