Minder les en toch versnellen: het kan op het Tabor College d’Ampte

11.04.24
Het Tabor College d’Ampte biedt twee technische opleidingen met een doorlopende leerroute naar het mbo. Op het rooster staan minder uren voor biologie en wiskunde, en het vak drama ontbreekt. Zo komt meer onderwijstijd vrij voor de technische vakken en daardoor doen de leerlingen al in het derde jaar eindexamen in het beroepsgerichte vak.
Deel bericht

Vmbo, havo en vwo in één klas: het werkt (behalve voor de leraar)

11.04.24
Leerlingen van het vmbo, havo en vwo langer samen lesgeven zou een remedie moeten zijn tegen kansenongelijkheid. Een subsidieregeling overtuigde 689 scholen aan de slag te gaan met ‘brede brugklassen’. Maar wat vergt dat van docenten?
Deel bericht

“De meerwaarde van een vaste ontwikkelmiddag is dat leraren elkaar weten te vinden”

11.04.24
Op het Coornhert Lyceum zijn alle leraren elke dinsdagmiddag vrijgeroosterd om met onderwijsontwikkeling bezig te zijn. De schoolleiding faciliteert Maaktijd, Inspiratietijd, Reflectietijd en Afstemtijd (MIRA) om de kwaliteit van de lessen te verbeteren en samenwerking te bevorderen.
Deel bericht

Financiële innovatie in de ontwikkeling van schoolgebouwen

11.04.24
Financial engineering kan een oplossing bieden voor de grote uitdagingen op het gebied van scholenbouw. Door gebruik te maken van alternatieve financieringsmogelijkheden, kunnen gemeenten en schoolbesturen snel progressie boeken en tegelijkertijd de meest optimale schoolgebouwen realiseren.
Deel bericht

School tijdens Eid al-Fitr: toetsenweek, lege klas of iedereen vrij

11.04.24
Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Kerst: op deze feestdagen zijn alle scholen in Nederland dicht. Maar onder islamitische jongeren zijn hele andere dagen belangrijk. Zoals Eid al-Fitr, het einde van de vastenmaand ramadan. En dat is geen officiële vrije dag.
Deel bericht

Cornelius Haga Lyceum al jaren af en aan naar rechter: heeft islamitische school nog toekomst?

11.04.24
Te weinig leerlingen en een 'zeer zwakke' beoordeling: de komende week is bepalend voor het Cornelius Haga Lyceum. Over allebei die punten wordt vanaf maandag uitspraak gedaan door het hof en de Raad van State. Dat heeft invloed op het voortbestaan van de school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)