Hoe kunnen we middelbare scholieren digitaal weerbaar maken?

21.02.17
Vodafone en Veilig Internetten stellen het gratis lespakket Safe & Social voor middelbare scholen beschikbaar om op een positieve manier met elkaar in gesprek te gaan.
Deel bericht

Lerarenregister aangenomen door Eerste Kamer

21.02.17
De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met de invoering van de wet Beroep Leraar en Lerarenregister. Met deze wet krijgen leraren meer ruimte en zeggenschap hun beroep uit te oefenen en in te vullen.
Deel bericht

Half miljoen voor onderzoek regeldruk onderwijs

21.02.17
Waarom wordt er zoveel regeldruk ervaren in het onderwijs, en vooral: hoe brengen we hier verbetering in? Prof. mr. Pieter Huisman van de Erasmus School of Law gaat het uitzoeken met een NWO-subsidie.
Deel bericht

Grote vraag naar cultuurcoaches

21.02.17
In 2016 hebben gemeenten 256 fte aan cultuurcoaches gerealiseerd. Veel meer dan de oorspronkelijk beoogde 135 fte. Dat blijkt uit een inventarisatie door het LKCA. Zonder structurele gemeentelijke middelen blijft de toekomst van de cultuurcoach echter onzeker.
Deel bericht

Politie onderzoekt zelfmoord jongen na naaktfoto op Instagram

21.02.17
De politie in Enschede onderzoekt of de zelfmoord van een 15-jarige jongen te maken heeft met de verspreiding van zijn naaktfoto op sociale media. De jongen sprong afgelopen zondag van een flat in de wijk Deppenbroek.
Deel bericht

Opnieuw minder jongeren voortijdig van school

21.02.17
Het aantal jongeren in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs  (mbo) dat vorig jaar zonder startkwalificatie de schoolbanken verliet, is opnieuw gedaald, naar 22.948. Dat zijn er ruim 1400 minder dan vorig jaar. Het totale percentage daalde van 1,8 naar 1,7 procent.
Deel bericht

Wikikids: DoeActiviteit/Tweede Kamerverkiezingen 2017

21.02.17
Wat doet men tijdens de verkiezingen? En het belangrijkste, welke partij past bij mij? Om deze vragen te beantwoorden heeft WikiKids, in samenwerking met ProDemos, een DoeActiviteit opgezet. Deze activiteit doe je met jouw klas. Tijdens de DoeActiviteit leer je meer op verkiezingen, stemmen en democratie.
Deel bericht

Lespakket ter versterking van de sociale acceptatie van kinderen met een beperking in de klas

21.02.17
Zitten er bij jou op school kinderen met een verstandelijke, auditieve of lichamelijke beperking in de kleuterklas of groep 3 en ben je op zoek hoe je passend onderwijs vorm kunt geven? Dan is het project ‘Iedereen Hoort Erbij!’ wellicht iets voor jouw school!
Deel bericht

Dit is waarom je backups moet maken van je online opslag

21.02.17
Steeds meer mensen slaan hun data uitsluitend nog online op bij diensten als bijvoorbeeld OneDrive, Google Drive of Dropbox. Dat is wel zo veilig… Of toch niet? Dit zijn de belangrijkste redenen om juist van je online bestanden regelmatig een backup te maken.
Deel bericht

Geen afscheidsmusical maar een opera op basisscholen

21.02.17
Wie heeft er geen afscheidsmusical gedaan in groep 8 van de middelbare school? Toch gaan 25 basisscholen in Nederland komend jaar met deze aloude traditie breken. Ze kiezen voor een ander bijzonder project: een afscheidsopera.
Deel bericht

'Ineens gebruiken ze moeilijke woorden als constructie'

21.02.17
De sluiting van basisschool Het Spectrum was een geluk bij een ongeluk. Dankzij dit verlies kon de Prinses Marijkeschool haar leerlingen kunst - en techniekles bieden.
Deel bericht

Worden leerlingen ziek van ict in het onderwijs?

21.02.17
We moeten geen ict gebruiken in het onderwijs, want mensen worden ziek van digitalisering, schrijft neuroloog Manfred Spitzer in zijn boek 'Digiziek'. Heeft hij gelijk? "Spitzer schetst een eenzijdig, vertekend beeld.
Deel bericht

Kwaliteit voor- en vroegschoolse educatie (vve) in G37 verbeterd

21.02.17
De kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie (vve) in de 37 grootste steden van ons land is de afgelopen vijf jaar sterk gestegen. De verbeteringen zijn zowel te zien in het gemeentelijk beleid, als bij de educatie op de voor- en vroegscholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)