Stedelijk College in Eindhoven tilt Chinees onderwijs naar hoger plan

23.02.17
Het Stedelijk College in Eindhoven breidt het Chinees onderwijs verder uit. Vandaag opende Commissaris van de Koning Wim van de Donk een zogeheten Confucius Classroom op de middelbare school. Daarmee krijgen leerlingen kansen om straks in China te studeren of op zomerkamp te gaan, en zich zo voor te bereiden op een eventuele loopbaan in het Aziatische land.
Deel bericht

Kamer en Dekker staan achter Richtlijn dyslexie

23.02.17
Alle leden van de Vaste Kamercommissie onderwijs hebben in het Algemeen Overleg van 22 februari aangedrongen op betere afspraken over de verstrekking van dyslexieverklaringen. Het ligt in de verwachting dat staatssecretaris Dekker hierover het gesprek aangaat met het Nederlands Kwaliteitsinstituut D...
Deel bericht

Mobielverbod in kleedkamer moet jeugd beschermen tegen naaktfoto's

23.02.17
Dat het verspreiden van naaktfoto's op het internet vreselijke gevolgen kan hebben, werd deze week pijnlijk duidelijk. Onur (15) uit Enschede pleegde zelfmoord nadat een naaktfoto van hem op Instagram belandde. Steeds meer voetbalclubs laten de jeugd hun mobieltje inleveren voordat ze de kleedkamer ingaan.
Deel bericht

Groep 7 zoekt na vertrek juf opvolger via YouTube

23.02.17
Juf Linda Kind verlaat basisschool Sabina van Egmond in Oud-Beijerland. Ze wordt directeur van De Wegwijzer in Piershil, waar ze als kind zelf op zat. Haar klas zoekt een opvolger via YouTube.
Deel bericht

Gülen-scholen in Marokko definitief gesloten na beslissing ministerie van Onderwijs

23.02.17
Het Marokkaanse ministerie van Onderwijs gaf onlangs in een persbericht te kennen dat al het Gülen-onderwijs in Marokko definitief van de baan is. In de verklaring is te lezen dat het ministerie onlangs alle onderwijsinstellingen, van voornamelijk de Al-Fatih onderwijsgroep, heeft gesloten.
Deel bericht

Transgenders op scholen mogen toilet niet meer kiezen na besluit Trump

23.02.17
President Trump heeft een richtlijn van zijn voorganger Obama ingetrokken die transgenders op openbare scholen het recht gaf om het toilet te gebruiken dat bij hun nieuwe sekse past.
Deel bericht

ICT in de verkiezingsprogramma’s langs de meetlat

23.02.17
Door Gerard Wegman Deze Tweede Kamerverkiezingen zullen het beleid voor de komende vier jaar op allerlei terreinen bepalen. Onder andere voor het onderwijs. Welk aandeel heeft onderwijs in alle mooie plannen die de partijen in hun verkiezingsprogramma’s hebben neergelegd?
Deel bericht

Complimenten voor goed onderwijs asielzoekers

23.02.17
Minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van OCW complimenteren iedereen die betrokken is bij het onderwijs aan asielzoekers.
Deel bericht

Zes boeken genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2017

23.02.17
Deze week zijn in het radioprogramma Kunststof op NPO radio 1 de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs bekendgemaakt. De jury, onder voorzitterschap van Noraly Beyer, nomineerde het maximale aantal van zes titels en koos voor boeken met een universele en tijdloze waarde, waarin tekst en beeld elkaar op bijzondere wijze versterken.
Deel bericht

Surinaamse leerkrachten ervaren beleid als ‘dictatuur‘

23.02.17
Leerkrachten zullen apart worden ingedeeld, gecategoriseerd en beloond binnen de ambtenarij/ Dit heeft de regering Bouterse besloten. Intussen zijn de nodige formaliteiten al getroffen.
Deel bericht

Kamer: ‘Maak zij-instroom in primair onderwijs financieel aantrekkelijker’

23.02.17
Om het dreigende lerarentekort tegen te kunnen gaan, moet het voor scholen aantrekkelijker worden om zij-instromers in dienst te nemen. De Tweede Kamer heeft minister Bussemaker (Onderwijs) daarom gevraagd te onderzoeken hoe de regeling subsidie zij-instroom voor scholen kostendekkend kan worden gem...
Deel bericht

'Onderwijs voor kinderen van vluchtelingen kan beter'

23.02.17
Volgens de Onderwijsraad hebben kinderen van vluchtelingen niet dezelfde kansen in het onderwijs als kinderen die in Nederland geboren zijn. Dat schrijft Trouw op basis van een advies van de Onderwijsraad dat donderdag aan de Kamer wordt aangeboden.
Deel bericht

Brandbrief gemeenten en scholen over bezuinigingen op achterstandsonderwijs

23.02.17
Gemeenten, onderwijsorganisaties en andere betrokken partijen slaan donderdag alarm bij Kamer en kabinet over het afnemen van de gelijkheid van onderwijskansen voor kinderen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)