Overstapservice Onderwijs: "Samenwerking tussen scholen belangrijk"

21.06.17
Met de Overstapservice Onderwijs (OSO) draag je als school het overstapdossier van de leerling digitaal veilig en snel over naar een andere school. Maar hoe werkt dit in de praktijk?
Deel bericht

Bureaucratie passend onderwijs tijdrovend maar nuttig

21.06.17
Scholen ervaren ook na twee jaar passend onderwijs nog betrekkelijk veel bureaucratie bij het uitvoeren van hun taken voor passend onderwijs. Dat blijkt uit een vervolgmeting, waarvan de resultaten in het rapport Passend onderwijs bureaucratisch? staan.
Deel bericht

Gewonde bij brand op dak Fons Vitae Lyceum: Pand ontruimd

21.06.17
De brand brak kort voor 15.00 uur uit. Het schoolgebouw en een aantal naastgelegen woningen zijn ontruimd. Op het moment dat de brand uitbrak waren er zo'n vijftig mensen in het pand aanwezig. Tien buurtbewoners worden buiten opgevangen.
Deel bericht

Basisscholen stellen politiek ultimatum voor hogere lonen leraren

21.06.17
Politieke partijen moeten vóór vrijdag laten weten of ze de komende kabinetsperiode structureel geld willen steken in het basisonderwijs. Ook moeten de partijen die dit toezeggen, garanderen dat dit standpunt terechtkomt in het regeerakkoord.
Deel bericht

Onderwijs onder druk door Kunstmatige Intelligentie en Big Data

21.06.17
Volgens experts is de toekomst op IT-gebied gericht op kunstmatige intelligentie (AI). Dit heeft ook gevolgen voor het onderwijs. Kinderen van nu moeten anders gevormd worden als professional van de toekomst. Harvard Business Review onderzocht welke onderwijsherzieningen in Amerika plaats moeten vinden.
Deel bericht

Poolse school leert kinderen taal en cultuur moederland

21.06.17
Aandachtig turen tien Nederlands-Poolse kinderen op hun stencil met vrolijke dierenillustraties, luisterend naar de Poolse klanken van juffrouw Kasia. Krowa, zegt ze.
Deel bericht

VVN en KPN komen met fietsslot dat appen op de fiets onmogelijk maakt

21.06.17
Veilig Verkeer Nederland en KPN brengen eind dit jaar een speciaal fietsslot op de markt, dat voorkomt dat jongeren kunnen appen op de fiets.
Deel bericht

PO-Raad: ‘Bij ambitieuze doelstellingen hoort een passend budget’

21.06.17
Om de hoge verwachtingen en eisen die aan het primair onderwijs worden gesteld waar te kunnen maken, is het van belang dat er onderzoek wordt gedaan naar welke bekostiging hiervoor nodig is. Die oproep doet de PO-Raad in een brief aan de Tweede Kamer, die op woensdag 21 juni debatteert over het Jaar...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)