Hoog tijd voor einde salarisverschil po en vo

22.06.17
Waar komt het loonverschil tussen basis- en voortgezet onderwijs vandaan? Vaak wordt gewezen op de vervrouwelijking van het primair onderwijs, waar inmiddels 83 procent juffen voor de klas staan en nog maar 17 procent mannen. Maar aan die feminisering ligt het niet. Het is historisch gegroeid, en het wordt hoog tijd om er een einde aan te maken.
Deel bericht

Straf voor badmeesters om verdrinking Syrisch meisje Rhenen

22.06.17
Drie zwembadmedewerkers zijn veroordeeld tot 60 uur werkstraf, omdat ze schuld hebben aan de verdrinking van een meisje tijdens het schoolzwemmen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanmiddag bepaald.
Deel bericht

Misbruik op school slaat in als 'n bom

22.06.17
Een voormalige leerkracht van de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad (GSR) in Rotterdam wordt ervan verdacht met twee leerlingen ontucht te hebben gepleegd. Het feit dat bij hem ook kinderporno is gevonden, is bij collega's en de schoolleiding ingeslagen als een bom. Ze zijn verbijsterd.
Deel bericht

Pabo's: tussen kwaliteit en kwantiteit

22.06.17
Wie docent in het basisonderwijs wil worden heeft keuze uit verschillende routes in zowel het hbo als het wo. Met het huidige lerarentekort lijkt elke weg naar Rome een welkome toevoeging, maar hoe complementair zijn die verschillende routes eigenlijk?
Deel bericht

Zonder diploma voor de klas: 'De school is blij, studenten krijgen een onvoldoende'

22.06.17
Het lerarentekort in de stad loop zo op, dat basisscholen studenten zonder diploma alleen voor de klas zetten. Gevaarlijk, vinden de opleidingen.
Deel bericht

Google leert 'toekomstig' personeel programmeren op basisscholen

22.06.17
Op dit moment kiezen twee van de tien jongeren voor een bèta-opleiding, en dat is op termijn niet goed voor Google, denkt het bedrijf. De Amerikaanse techreus investeert daarom in basisscholen om het aantal jongeren dat een bèta-opleiding gaat volgen te verhogen. Inmiddels krijgen twintig basisscholen in de provincie Groningen programmeerles.
Deel bericht

Het weinige wat we weten over effectief kleuteronderwijs is best schokkend

22.06.17
Een globale benadering op kleuteronderwijs dat een breed gamma aan leerdoelen vooropstelt en actief leren vanuit het kind propageert, lijkt de verschillen tussen SES-kinderen en andere kinderen eerder te vergroten dan te verkleinen.
Deel bericht

Zilveren Griffels en Penselen 2017 uitgereikt

22.06.17
De Griffeljury heeft gisteren op de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam zeven kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de vakprijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte twee Zilveren Penselen en twee Zilveren Paletten uit.
Deel bericht

Onderzoek: 'Schoolactiviteiten staan onder druk'

22.06.17
Vandaag spreekt de rechter zich uit of twee basisschoolleraren iets te verwijten valt na de verdrinkingsdood van een Syrisch meisje tijdens het schoolzwemmen. De rechtszaak zorgt voor veel onrust op basisscholen, blijkt uit onderzoek van EenVandaag samen met CNV Onderwijs onder 1800 leraren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)