Macron wil mobieltjes verbieden op Franse scholen

15.09.17
Het was een verkiezingsbelofte van Macron en die lijkt hij nu door te zetten: het verbieden van mobieltjes op scholen in Frankrijk. Het gebruik van mobieltjes in de klas was al verboden, maar hij wil nu verder gaan.
Deel bericht

Scholen: 270 mln 'zwaar onder de maat'

15.09.17
Het basisonderwijs reageert ontstemd op het bedrag dat het demissionaire kabinet volgens de uitgelekte Miljoenennota voor de leraren in gedachten heeft.
Deel bericht

Prinsjesdag: 270 miljoen euro voor lerarensalarissen

15.09.17
Al volgend jaar krijgen de leraren in het basisonderwijs er 270 miljoen euro bij voor salarisverhoging. Dat bevestigen Haagse bronnen aan de NOS. Die verhoging geldt ook voor de jaren daarna.
Deel bericht

Invalpools raken leeg: eerste signaal lerarentekort

15.09.17
Invalpools door heel Nederland moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen wanneer een school belt voor vervanging. Oprichters zien de pools steeds verder leeg raken en maken zich zorgen over de gevolgen en over het lerarentekort.
Deel bericht

Leerkrachten weten niet hoe ze pesten moeten stoppen

15.09.17
In vrijwel iedere klas wordt gepest. Kinderen die gepest worden, voelen zich vaak eenzaam, angstig en verdrietig. De negatieve gevolgen van pesten kunnen lang aanhouden.
Deel bericht

Amsterdam trekt 15 miljoen uit voor speciaal onderwijs

15.09.17
De gemeente Amsterdam trekt 15 miljoen euro uit om kinderen in het speciaal onderwijs tegemoet te komen. Vanaf volgend schooljaar houdt het speciaal onderwijs meer geld over voor onderwijs.
Deel bericht

Stichting Leergeld: Ouderbijdrage steeds moeilijker op te brengen

15.09.17
Aantal ouders dat bijdrage onderwijs niet kan betalen neemt toe, zegt Stichting Leergeld. ,,Het kwijtschelden van de ouderbijdrage door De Rooi Pannen juichen wij toe."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)