Weekblad Donald Duck 65: het leven in Duckstad met ei-pad en snoetboek

19.10.17
Zomerkwasten, zo'n dag met Lulach, dansen op Gansvalley en Max in de Formule eend. De woord- en naamgrappen houden nooit op bij Donald Duck. Met een speciale jubileumeditie viert de Nederlandse editie van het weekblad vandaag zijn 65ste verjaardag.
Deel bericht

Nieuwe programmeerbare IoT Robot voor MINT vakken op Duitse scholen

19.10.17
In 2003 was er in Nederland, Duitsland en eigenlijk heel Europa al een dreigend tekort aan technici. In Duitsland werd gestart met het aanbieden van robotica onderwijs op het voortgezet onderwijs. De Duitse lucht- en ruimtevaartorganisatie DLR ontwikkelde voor dat doel de ASURO robot.
Deel bericht

Positie ABP verbeterd: geen verlaging pensioenen

19.10.17
De kans dat Pensioenfonds ABP in 2018 de pensioenen moet verlagen, is dankzij goede beleggingsresultaten weer wat kleiner geworden.
Deel bericht

ChristenUnie wil scheppingsverhaal in openbaar onderwijs

19.10.17
Fractieleider Arie Slob van regeringspartij ChristenUnie wil dat op openbare scholen naast de evolutietheorie van Darwin ook het scheppingsverhaal wordt onderwezen. Dat zegt hij in een vraaggesprek met NU.nl.
Deel bericht

Gratis lesprogramma leert basisschooljeugd programmeren

19.10.17
Basisschoolleerlingen uit heel Nederland kunnen voortaan gratis en op een laagdrempelige manier leren programmeren. Na een succesvolle pilot waaraan kinderen uit de Indische Buurt in Amsterdam en leerkrachten van diverse Nederlandse basisscholen deelnamen, lanceren Stichting Cybersoek en partners XS4ALL en de Universiteit van Amsterdam het lesprogramma CyberPi nu als online lesboek.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)