Kindervredesprijs voor Syrische vluchteling Mohamad (16)

04.12.17
De 16-jarige Syrische vluchteling Mohamad Al Jounde heeft de dertiende Kindervredesprijs gewonnen voor het opzetten van onderwijs in een Libanees vluchtelingenkamp. Op 12-jarige leeftijd gaf hij andere kinderen al les in wiskunde en fotografie en bouwde hij een school.
Deel bericht

Maatregelen tegen lerarentekort blijven keihard nodig

04.12.17
Het primair onderwijs heeft in 2027 een tekort van 11.000 leraren. Dat blijkt uit nieuwe ramingen bij de rapportages over de aanpak van het lerarentekort en de voortgang van de lerarenagenda.
Deel bericht

Weinig discussie op basisscholen over Zwarte Piet

04.12.17
Op het merendeel van de basisscholen is weinig discussie geweest over zwarte pieten bij de viering van het sinterklaasfeest. In een onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies zegt 80 procent van 400 basisschooldirecteuren dat het soort piet dat Sinterklaas vergezelt binnen het schoolteam geen punt van discussie is geweest.
Deel bericht

Ophef rondom Sinterklaas van Charlotte Dematons

04.12.17
Er is momenteel veel consternatie rondom een van de meest bekende en meest verkochte Sinterklaasboeken, Sinterklaas van Charlotte Dematons.
Deel bericht

Oproep aan politiek: ‘Schrap de doelmatigheidskorting voor het hele onderwijs’

04.12.17
Schrap de doelmatigheidskorting oplopend naar 183 miljoen voor onderwijs. Dat is de oproep in een brief aan de onderwijswoordvoerders van de Tweede Kamer van de Stichting van het Onderwijs, het platform van alle werkgevers- en werknemersorganisaties in het onderwijs.
Deel bericht

Pleidooi voor jaarlijks vragenuurtje voor kinderen

04.12.17
Regeringspartij D66 wil dat er een speciaal vragenuurtje komt voor kinderen. In de plenaire zaal moeten 150 kinderen in de leeftijd van 11 tot 14 een keer per jaar de kans krijgen vragen te stellen aan een aantal ministers.
Deel bericht

Basisscholen op ramkoers met ministerie over geldtekorten

04.12.17
De Tweede Kamer buigt zich deze week over de Onderwijsbegroting. Heet hangijzer is de financiering van basisscholen. Een nieuwe lerarenstaking hangt in de lucht.
Deel bericht

'In 2022 groot personeelstekort in techniek, zorg en onderwijs'

04.12.17
Werkgevers in de techniek, de zorg en het onderwijs zullen de komende jaren moeite hebben om genoeg personeel te vinden. Vooral in de techniek ontstaat een groot tekort, voorspelt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht.
Deel bericht

Educatieproject kunst op Curaçao

04.12.17
‘Laat jonge mensen in het Funderend, Speciaal en Voortgezet onderwijs op Curaçao spelen met kunst, leer ze over kunst, breng ze liefde en respect bij voor kunst.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)