Coalitie trekt geen extra geld uit voor leraren

06.12.17
Hoewel coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zich ervan bewust zijn dat ze de leraren in het basisonderwijs niet helemaal tegemoet komen, houden ze vast aan de eerder gemaakte afspraken. Er komt niet nog meer geld bij.
Deel bericht

Ook met de hele klas heeft trainen van leesstrategieën zin

06.12.17
Leerlingen die in de klas hebben geleerd hoe ze leesstrategieën moeten inzetten, blijken beter te scoren op begrijpend lezen, zo wijst onderzoek van de Universiteit Twente uit. Ook op de lange termijn blijven leerlingen ervan profiteren.
Deel bericht

Kwaliteit van vroegschoolse educatie is te laag

06.12.17
De educatieve kwaliteit van vroegschoolse educatie in kleutergroepen is vaak te laag. Dat is een van de conclusies uit het meerjarige pre-COOL onderzoek.
Deel bericht

Onderzoek RTL Nieuws: plattelandsscholen scoren beter op eindtoets

06.12.17
Basisscholen op het platteland behalen gemiddeld betere resultaten op de eindtoets dan die in de meest stedelijke gebieden. Dat is één van de conclusies uit het jaarlijkse scholenonderzoek van RTL Nieuws.
Deel bericht

Basisonderwijs houdt meer geld over

06.12.17
Basisscholen houden steeds meer geld over, blijkt uit een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. De reserves blijven groeien, terwijl leerkrachten volgende week weer gaan staken voor een hoger salaris.
Deel bericht

In bijna 1.000 basisschoolklassen zijn afgelopen week problemen ontstaan door afwezige leraren

06.12.17
In bijna 1.000 basisschoolklassen zijn afgelopen week problemen ontstaan door afwezige leraren. Dit blijkt uit een peiling van PO in Actie naar aanleiding van het docententekort.
Deel bericht

'Kwaliteit onderwijs stijgt als leraar minder voor de klas staat'

06.12.17
Leraren in het voortgezet onderwijs en het mbo moeten minder uren voor de klas doorbrengen. Daar knappen leraar en leerling van op, denkt regeringspartij D66. Het idee komt midden in een roerige tijd in het onderwijs, waar stakingen en nieuwe plannen de boventoon voeren.
Deel bericht

Onderwijsinspectie: Extra geld voor docenten door scholen goed besteed

06.12.17
VO-scholen hebben meer dan de 65 miljoen euro die zij eind 2013 ontvingen voor het behouden en aannemen van leraren, ingezet voor personeel. De VO-sector wist daarmee 3.300 fte personeel extra aan te nemen en in dienst te houden.
Deel bericht

Groot deel websites scholen heeft onbeveiligde verbinding

06.12.17
Veel websites van scholen gebruiken geen beveiligde internetverbinding. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation. In 68 procent van de gevallen wordt er onbeveiligd gesurft, wat betekent dat de verbinding eenvoudig is af te tappen.
Deel bericht

Alle basisscholen in Nederland moeten een moestuin krijgen

06.12.17
Alle basisscholen in Nederland moeten een moestuin krijgen. Daarmee willen de regeringspartijen kinderen bijbrengen waar hun voedsel vandaan komt, zodat ze gezonder gaan eten. Het kabinet steunt het plan.
Deel bericht

Bovengemiddelde leesscore, toch buiten de internationale top 10 (PIRLS)

06.12.17
Hoe doet Nederland het internationaal gezien op gebied van leesvaardigheid in het basisonderwijs? Bovengemiddeld, zo blijkt uit het PIRLS-onderzoek (Progress in International Reading Literacy Study) waaraan Nederland in 2016 heeft deelgenomen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)