Leraar in Aalten haalt grap uit en zet juf Anks zwaailamp voor de klas

25.01.18
De zwaailamp van juf Ank uit de hitserie De Luizenmoeder is deze week opgedoken in de Achterhoek. Op een basisschool in Aalten zette een leraar de lamp een ochtend voor de klas. De naam van de school? De Klimop, precies als in de echte serie.
Deel bericht

Kabinet slaat opdracht Senaat in de wind: toch bezuiniging op onderwijs

25.01.18
Zelfs de Eerste Kamer is het niet gelukt de bezuiniging op onderwijs te voorkomen. In december nam de Senaat nog een motie aan om deze zogenoemde ‘doelmatigheidskorting’ te schrappen, maar de minister van Financiën antwoordt nu dat het onmogelijk is daaraan gehoor te geven.
Deel bericht

Studenten gaan minder op kamers

25.01.18
Sinds de invoering van het sociaal leenstelsel in 2015 gaan hbo- en wo-studenten minder op kamers. Ook is de doorstroom van de havo naar het hbo licht gedaald; de doorstroom van het vwo naar de universiteit bleef onveranderd.
Deel bericht

Alle alternatieve eindtoetsaanbieders melden groei marktaandeel

25.01.18
Een week voordat basisscholen hun definitieve keuze voor een eindtoets gemaakt moeten hebben, deed Verus een rondje langs de zes toetsaanbieders. Alle ‘alternatieve’ eindtoetsen melden groei van hun marktaandeel.
Deel bericht

Zeeuwse mannen willen wel weer voor de klas staan

25.01.18
Jongens lijken in Zeeland het vak van onderwijzer opnieuw te ontdekken. Dat blijkt uit de instroom van nieuwe studenten bij de pabo in Vlissingen. Vier jaar geleden was nog maar 18 procent van de studenten een man. Dit jaar gaat het om 41 procent mannen die graag leerkracht in het basisonderwijs willen worden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)