Bijna 250 Excellente scholen in Nederland

23.01.18
49 nieuwe scholen of schoolsoorten hebben vandaag gehoord dat ze de komende drie jaar het predicaat excellent mogen dragen. Daarmee komt het totaal aantal Excellente scholen met een geldig predicaat op 248.
Deel bericht

Meeste basisscholen hanteren geen traditionele schooltijden meer

23.01.18
PERSBERICHT Dit schooljaar is het percentage scholen dat het traditionele schooltijdenmodel hanteert verder gedaald naar 41%. Vorig schooljaar hanteerde nog 50% van de basisscholen het traditionele schooltijdenmodel en zes jaar geleden was dat op ruim driekwart van de scholen (77%) het geval.
Deel bericht

De afscheidsmusicals 2018 voor groep 8

23.01.18
Het afscheidsmusicalseizoen is weer begonnen. Alle producenten van afscheidsmusicals hebben weer een uiterste best gedaan om leerkrachten, leerlingen van groep 8 en hun ouders een onvergetelijke avond te bezorgen met een spetterende eindmusical. Het is de komende maanden aan de leerkrachten en leerlingen om een keuze te maken.
Deel bericht

'Je hoofd wordt een trage computer als je niet genoeg schrijft'

23.01.18
Maak van schrijven op de basisschool een apart vak, in plaats van het bij 'taal' onder te brengen. Met die boodschap meldt het Platform Handschriftontwikkeling zich vandaag, op de internationale dag van het handschrift, in Den Haag bij de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)