Lerarentekort én een griepgolf: 689 kinderen vandaag naar huis gestuurd

01.02.18
'Vandaag zaten 689 kinderen onnodig thuis', meldt de website lerarentekortisnu.nl. Sinds deze week registreren basisscholen online hoeveel kinderen ze door het lerarentekort naar huis hebben gestuurd, aan een invaller hebben overgelaten of verdeeld hebben over de andere klassen.
Deel bericht

De invloed van media op de jeugd: laatste onderzoeksresultaten

01.02.18
Op woensdagmiddag 24 januari 2018 werd het eerste Wetenschappelijke Congres Mediawijsheid 2018 georganiseerd door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Acht onderzoekers en universitair docenten presenteerden in Utrecht hun laatste onderzoeksresultaten over de invloed van moderne media ...
Deel bericht

PO-front onderhandelt over cao primair onderwijs

01.02.18
De sociale partners in het primair onderwijs zijn vandaag begonnen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Dat hebben zij vandaag per brief aan minister Slob gemeld.
Deel bericht

Staking basisonderwijs ook in maart

01.02.18
De stakingen in het basisonderwijs gaan onverminderd door. Na de noordelijke provincies op 14 februari aanstaande, volgen Utrecht, Noord-Holland en Flevoland op 14 maart.
Deel bericht

‘Geschiedenisplein meteen een succes’

01.02.18
Hilde van Stelten is voorzitter van de vaksectie geschiedenis op de KSH. Trots als een pauw vertelt ze over het nieuwe leerplein, het geschiedenisplein: ‘Dit leerplein is niet alleen een initiatief van de sectie geschiedenis. Ook de sectie klassieke talen, filosofie, kunstgeschiedenis en kunst algemeen zijn er vanaf de start bij betrokken geweest.'
Deel bericht

Armste leerling loopt ook in Nederland nog achter

01.02.18
Leerlingen uit een achterstandsmilieu presteren minder op school. Terwijl de situatie in Duitsland de goede kant op gaat, doet Nederland het iets minder goed.
Deel bericht

Schoolprestatie lijdt niet onder negatief beeld

01.02.18
Een negatieve stereotypering is gerelateerd aan meer probleemgedrag, maar heeft geen invloed op de schoolprestaties van leerlingen met een niet-westerse achtergrond. Dat onderzocht Bettina de Jong voor haar proefschrift, waarop ze op 6 februari promoveert aan de Universiteit van Amsterdam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)