Duitse kinderen leren Nederlands dankzij Melanie uit Enschede

02.02.18
Melanie Sarelse-de Groot geeft Nederlandse les in Duitsland, aan Nederlandse en Duitse kinderen. Haar job behelst veel meer dan alleen de taal: ze slaat bruggen tussen de culturen.
Deel bericht

Ouders pleiten voor 'snipperdagen' voor hun kinderen

02.02.18
Ouders willen vakantiedagen voor hun kinderen krijgen, zodat ze hun kroost van school kunnen houden wanneer ze dat zélf willen. Ze vinden de vaste vakanties veel te star en hekelen het plan om leerplichtambtenaren sneller boetes te laten uitschrijven bij 'luxe verzuim'.
Deel bericht

Met Duitse scholieren naar het concentratiekamp: 'Zit niet op je mobieltje te pielen'

02.02.18
"Spannend", zegt Joshua (16), van Duitse komaf. Hij kijkt door het hek bij voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. "Ik vind het er niet spectaculair uitzien", zegt de Turkse Merdan (15). Hij bijt in een wortel. "In de elfde gaan ze naar Auschwitz!"
Deel bericht

Bernard Wientjes nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Petje af Nederland

02.02.18
Stichting Petje af Nederland streeft gelijke kansen voor alle kinderen na en doet dit door weekendscholen door heel Nederland te organiseren. Wij gebruiken een praktijkgerichte methode waardoor kinderen in contact komen met rolmodellen, hun talenten ontdekken en hun wereld vergroten. Per 1 februari is Bernard Wientjes de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Petje af Nederland.
Deel bericht

Direct boete als kind buiten vakantie niet naar school komt

02.02.18
Ouders die hun kinderen van school houden voor vakantie moeten meteen een boete krijgen. Het Openbaar Ministerie (OM) wil leerplichtambtenaren die bevoegdheid geven. Ouders hoeven dan niet meer voor de rechter te verschijnen.
Deel bericht

OSVO-voorzitter Oudkerk heeft geen spijt van 'voorgetrokken leerlingen'

02.02.18
OSVO-voorzitter Rob Oudkerk heeft geen excuses aangeboden in de raadsvergadering van donderdagmiddag. Hij ligt onder vuur omdat hij als directeur van de scholenkoepel, persoonlijk zorgde dat leerlingen alsnog geplaatst werden bij hun voorkeursschool, nadat sommige ouders een juridische weg in waren geslagen. Leerlingen van wie de ouders dat niet deden, bleven op dezelfde school.
Deel bericht

Eén op de drie basisscholen kiest IEP Eindtoets in 2018

02.02.18
In vier jaar tijd groeit de IEP Eindtoets van 7.000 leerlingen (270 scholen) naar zo’n 50.000 leerlingen (2000 scholen). Ondanks dat er veel digitale alternatieven zijn, kiest één derde van de basisscholen nog altijd voor de papieren IEP Eindtoets.
Deel bericht

Dankzij mini-auto gaan kinderen 'met een big smile de operatiekamer in'

02.02.18
Een operatie ondergaan is voor veel kinderen al erg eng, maar de weg naar de operatiekamer is dat helemaal. Het moment waarop ze in hun ziekenhuisbed naar de operatiekamer worden gereden, veroorzaakt zo veel angst en stress dat ze er zelfs een trauma van kunnen oplopen.
Deel bericht

Scholen in Oost-Nederland gaan kinderen vaker naar huis sturen

02.02.18
Verschillende schoolbesturen in Oost-Nederland stoppen met lapmiddelen om het lerarentekort op te vangen. Door de griepgolf is het lerarentekort deze weken nog voelbaarder dan anders en worstelen scholen om iemand voor elke klas te krijgen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)