'Geen gesprek met kind, dan geen echtscheiding'

28.03.18
Scheidingsverzoeken gaan bij de rechtbank in Zwolle weer onder op de stapel, als ouders niet kunnen aantonen dat ze met hun kinderen de omgangsregeling hebben besproken.
Deel bericht

NRO-verbindingsprijs voor leraren

28.03.18
Werk jij in het onderwijs en heb je resultaten uit onderzoek ingezet om je lespraktijk te verbeteren? En zijn je collega’s binnen en buiten jouw school ook enthousiast geworden over jouw activiteit of project? Meld je dan nu aan voor de NRO-verbindingsprijs voor leraren 2018!
Deel bericht

PO-Raad: Zet implementatie van het Lerarenregister on hold

28.03.18
De PO-Raad vindt de brief van minister Slob en minister Van Engelshoven (Onderwijs) over het Lerarenregister zeer teleurstellend. De PO-Raad vindt dat de hele implementatie -inclusief gegevenslevering- on hold moet worden gezet, tot de problemen rondom het register zijn opgelost.
Deel bericht

Bonden en VO-raad moeten samen werken aan leraren-cao

28.03.18
Om de impasse in het cao-overleg voor leraren te doorbreken, overwegen middelbare scholen zelf een loonsverhoging door te voeren. De onderwijsbonden en de VO-raad moeten echter samen een breed draagvlak nastreven, om zo tot afspraken te komen over lonen en werkdruk, stelt Jan Toering.
Deel bericht

Scholen in maag met 'sexy' appjes en vechtfilmpjes

28.03.18
Leraren die 'sexy' appjes versturen, gefilmde vechtpartijen op schoolpleinen die 'viral' gaan en onhandige politieke uitspraken van leraren. Online incidenten bezorgen middelbare scholen kopzorgen.
Deel bericht

Rekenen in groep 8: haal jij het einde van deze rekentest?

28.03.18
Vandaag is de zestiende editie van de jaarlijkse Grote Rekendag. In Nederland en Vlaanderen geven veel basisscholen extra aandacht aan het vak rekenen. Hoe ver is jouw rekenkennis uit groep 8 weggezakt?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)