Derde ronde Impuls Muziekonderwijs langer open

29.03.18
De derde aanvraagronde voor de Impuls muziekonderwijs is verlengd tot en met uiterlijk 29 juni. Dit omdat vanuit het ministerie van OCW 5 miljoen extra financiële middelen beschikbaar is gesteld.
Deel bericht

Experiment maakt mengen leerlingen speciaal en regulier onderwijs mogelijk

29.03.18
Vanaf volgend schooljaar kunnen scholen meedoen aan een experiment waarbij reguliere scholen en scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs voor vier jaar lang leerlingen volledig mogen mengen.
Deel bericht

Tientallen leraren in actie voor betere cao

29.03.18
Zo’n 75 leraren uit het voortgezet onderwijs demonstreerden donderdagochtend bij het jaarlijkse congres van werkgeversorganisatie VO-raad in Nieuwegein. Ze eisen, net als hun collega’s op basisscholen, minder werkdruk en meer salaris.
Deel bericht

'Focus op talent motiveert beter'

29.03.18
De diploma’s van middelbare scholieren worden minder waard. De tijd is rijp voor vernieuwing van de examens, vindt Paul Rosenmöller, voorzitter van sectororganisatie VO-raad.
Deel bericht

Bestuur Onderwijscoöperatie moet weg, 'echte' leraar aan zet

29.03.18
Het voltallige bestuur van de Onderwijscoöperatie moet opstappen en plaatsmaken voor leraren. Regeringspartijen CDA en D66 willen dat het kabinet ingrijpt en zorgt dat er zo snel mogelijk een interim-bestuur komt van leraren.
Deel bericht

VNG: verhoog normbedragen onderwijshuisvesting met 40%

29.03.18
De VNG adviseert gemeenten om de normbedragen voor de nieuwbouw van scholen eenmalig te verhogen met 40%. De reden hiervoor is dat de jaarlijkse indexering van de normbedragen over de afgelopen jaren de werkelijke prijsontwikkelingen in de markt niet goed blijkt te hebben gevolgd.
Deel bericht

VO-raad: Examinering voortgezet onderwijs toe aan herijking

29.03.18
De examinering in het voortgezet onderwijs is toe aan een herijking. De huidige examensystematiek beperkt de diepgang in het onderwijs en sluit niet goed meer aan bij het vervolgonderwijs en de eisen die de maatschappij stelt. Daardoor staat de waarde van het diploma onder druk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)