Wet- en regelgeving biedt ruimte voor vermindering aantal lesuren in vo

16.04.18
Schoolleiders en leraren hebben binnen de wettelijke kaders veel ruimte om het onderwijs naar eigen inzicht te organiseren. Dat is de hoofdboodschap die minister Slob geeft in een brief aan de Tweede Kamer over de toepassing van de urennorm in het voortgezet onderwijs. “De ruimte die de wettelijke urennorm biedt, maakt veel maatwerk mogelijk”.
Deel bericht

Poll | 'Stress en faalangst liggen op de loer bij het toetsen van kinderen'

16.04.18
Het is de week dat de eindtoetsen voor de basisschool van start gaan, maar draven we niet door met het toetsen van kinderen? Stress en faalangst liggen op de loer.
Deel bericht

Tropenmuseum Junior wint Autismevriendelijkheidsprijs 2018

16.04.18
Het Tropenmuseum Junior is de winnaar van de Autismevriendelijkheidsprijs 2018 in de categorie ‘organisatie’. Eind 2017 lanceerde het museum een autismevriendelijke gids voor de kindertentoonstelling ZieZo Marokko. Hierdoor weten bezoekers precies wat ze te wachten staat. Volgens Saskia Nyst, de maker van de gids, is het hoog tijd dat musea inclusiever worden.
Deel bericht

Ouders in protest tegen loting

16.04.18
Begin deze maand kregen ruim 7000 achtste-groepers te horen naar welke middelbare school ze volgend jaar gaan. Voorafgaand aan de loting moesten scholieren een persoonlijke voorkeurslijst met scholen indienen, waar soms wel twaalf namen op moesten staan. Ruim 99 procent van leerlingen die meededen aan de loting, kreeg een school uit hun top-5.
Deel bericht

Nederland heeft minste werk- of studieloze jongeren van EU

16.04.18
Slechts 4 procent van de Nederlandse jongeren tussen 15 en 25 jaar was in 2017 niet aan het werk en volgde ook geen opleiding. Het percentage jongeren zonder werk of opleiding is in Nederland het laagst van alle landen in de Europese Unie.
Deel bericht

Op 30 mei staking in Gelderland en Overijssel

16.04.18
De stakers in het primair onderwijs in de provincies Noord-Brabant en Limburg hebben vrijdag het estafettestokje doorgegeven aan hun collega's in Gelderland en Overijssel. Daar is op 30 mei de volgende regionale staking. Lees verder ? The post Op 30 mei staking in Gelderland en Overijssel appe...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)