Een huis voor Harry verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019

18.04.18
Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 23 januari 2019 landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt.
Deel bericht

Ouders en docenten mogen meepraten over aantal leerlingen per klas

18.04.18
Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs wil dat leraren en ouders in het basisonderwijs mogen meepraten over het aantal leerlingen per klas. In de Tweede Kamer zei hij dat hij de wet zo wil aanpassen dat deze groepen adviesrecht krijgen over het beleid van een school over de groepsgrootte.
Deel bericht

Ouders ongerust over Avatar-cursist op scholen in regio: onderzoek ingesteld

18.04.18
Basisscholen in Berg en Dal en Groesbeek laten extern onderzoek doen naar een medewerkster die in privétijd Avatar-cursussen heeft gevolgd. Ouders zijn bang dat ze deze training voor zelfontwikkeling heeft toegepast op leerlingen.
Deel bericht

Een academisch geschoolde leraar is niet beter

18.04.18
Er is nauwelijks kwaliteitsverschil tussen een leraar van de academische pabo en de reguliere pabo als zij allebei in het bezit zijn van een vwo-diploma. De vooropleiding lijkt meer effect te hebben op de kwaliteit van de leraar dan de academische opleiding.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)