Actiecomité: vmbo-leerlingen voelen zich nog steeds niet veilig op school

13.06.18
Het veiligheidsgevoel van leerlingen op het vmbo en in het praktijkonderwijs is niet verbeterd, ondanks de Wet veiligheid op school die in 2015 speciaal hiervoor werd ingevoerd. Dat blijkt uit de LAKS-monitor.
Deel bericht

Verklein kloof internationalisering tussen voortgezet en hoger onderwijs

13.06.18
Van de basisschool tot de universiteit. Internationalisering in het onderwijs is niet meer weg te denken. Toch lijkt de voortgang te haperen bij de overstap van middelbare school naar hoger onderwijs.
Deel bericht

'Minder leerlingen? Dat zien we al jarenlang aankomen'

13.06.18
Middelbare scholen staan de komende jaren voor een grote uitdaging; het aantal leerlingen loopt fors terug. Minister Arie Slob roept op tot samenwerking. In deze regio, met onder meer een forse krimp in de Achterhoek, doen scholen dat al volop.
Deel bericht

Uren naar een studerende YouTuber kijken. Saai? Nee, het motiveert juist

13.06.18
Linda Leijten (20) moet echt beginnen met leren. Voordat ze haar boeken pakt, opent ze eerst YouTube. Op het scherm is een meisje te zien dat achter haar bureau zit. Ze praat niet met de kijker, ze geeft geen tips; ze studeert.
Deel bericht

Na kritiek Buma: ’Geschiedeniscanon nooit bedoeld als vaststaande lijst’

13.06.18
De historische canon, een samenvatting van de vaderlandse geschiedenis die sinds 2009 geldt als leidraad voor het onderwijs, is nooit bedoeld geweest als een vaststaande lijst. Dat stelt onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.
Deel bericht

Docenten, bekijk de verveelde puber eens met andere ogen

13.06.18
Beeldschermen bieden jongeren de mogelijkheid om het onaangename gevoel van verveling binnen enkele secondes te verdrijven. Scholen kunnen een belangrijke rol spelen in het terugbrengen van verveling, en daarmee ook de creatieve ontwikkeling van jongeren.
Deel bericht

Stichting Limburg Voortgezet Onderwijs eist rectificatie van kwaadsprekende docent

13.06.18
De stichting Limburg Voortgezet Onderwijs (LVO) eist in een kort geding dat een van hun docenten zich op social media niet langer negatief uitlaat over de stichting. Ook eist LVO een rectificatie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)