Kamervragen na CPB-rapport over effectieve interventies leerachterstanden

15.06.18
De SP vraagt minister Slob (Onderwijs) om een reactie op een rapport van het Centraal Planbureau (CPB), waarin interventies als kleinere klassen, een universele basisvoorziening voor alle peuters en extra lessen voor risicogroepen als effectief middel tegen leerachterstanden worden bestempeld.
Deel bericht

De Gouden Guppy, vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct

15.06.18
De Gouden Guppy is de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct (0-6 jaar). De award is een initiatief van Mediawijzer.net om makers van goede en geschikte digitale kindermedia te belonen en is onderdeel van de Cinekid Media Awards 2018.
Deel bericht

Een op de zeven kinderen heeft gehoorschade, link met muziekspelers

15.06.18
Zo'n 14 procent van de kinderen rond de 10 jaar heeft gehoorschade door lawaai. Zij zijn ook vaker dan leeftijdsgenootjes gevoelig voor harde geluiden of hebben last van oorsuizen. Dat komt naar voren uit een onderzoek in het kader van de grootschalige studie Generation R van het Erasmus MC.
Deel bericht

De geslaagden in de krant? Ja, dat mag, maar eerst even vragen

15.06.18
Scholen die geen advertenties voor geslaagden meer plaatsen of een vrijwilliger die stopt met een kerknieuwsbrief. De nieuwe privacywet zorgt volgens de Autoriteit Persoonsgegevens nog voor allerlei misverstanden. "Mensen schrikken ervan, ook vaak ten onrechte."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)