Het grote Jeugdjournaal vakantie-onderzoek

21.07.18
Omdat alle kinderen nu vrij zijn hebben we een groot vakantie-onderzoek gehouden. En wat blijkt: ongeveer de helft van jullie gaat naar het buitenland op vakantie. Een kwart gaat in Nederland op vakantie, een kleine groep naar binnen- én buitenland en de rest blijft thuis. Maar of je nou weggaat of niet, iedereen kan vanaf nu lekker chillen.
Deel bericht

Scholen overwegen vierdaagse lesweek vanwege lerarentekort

21.07.18
De scholengroep Zaan Primair is momenteel serieus aan het overwegen om één dag school in de week te schrappen op scholen in de Zaanstreek. De onderwijsgroep heeft namelijk te kampen met zulke ernstige lerarentekorten, dat het bijna niet meer te bolwerken is.De Onderwijsinspectie is daar niet blij mee, maar die weten ook dat als er geen leraren zijn, alles ophoudt.”
Deel bericht

Lelystad investeert in onderwijs aan hoogbegaafden

21.07.18
Het onderwijs aan hoogbegaafden in Lelystad wordt versterkt. In het primair onderwijs wordt het onderwijs na de zomervakantie ook aangeboden aan groep 8. Ook in het voortgezet onderwijs zal het onderwijs worden vormgegeven. In het voortgezet onderwijs wordt er nu al wel voorzichtig mee geëxperimenteerd, maar kan het door de bijdrage een boost krijgen.
Deel bericht

Nieuw spoor Friese pabo: in twee jaar juf of meester

21.07.18
NHL Stenden Hogeschool start komend collegejaar een zij-instroomopleiding voor de pabo, om het lerarentekort tegen te gaan. Het initiatief is afkomstig van zestien schoolbesturen in Noord-Nederland. Elders in het land bestaan dergelijke routes naar het basisonderwijs al. Het lerarentekort in het primair onderwijs wordt de komende jaren dusdanig nijpend dat er snel nieuwe aanvoer nodig is
Deel bericht

Hanin (12) vluchtte uit Syrië en loopt nu de Vierdaagse

21.07.18
Het is groot feest in Nijmegen: de laatste dag van de Vierdaagse zit erop. Er doen meer dan 40.000 mensen aan mee. Een van hen is Hanin van 12. Drie jaar geleden vertrok ze samen met haar familie uit Syrië. Ze kwamen uiteindelijk naast buurman Henk te wonen. Hij is helemaal gek is van de Vierdaagse. Hanin is dat nu ook, samen met haar buurman heeft ze dit jaar voor eerst meegelopen
Deel bericht

Groep 8 vliegt uit: helikoptervlucht als kers op de basisschooltijd (+video)

21.07.18
De afscheidsfilm heeft de eindmusical nog niet vervangen of er is een nieuwe trend te ontdekken in de wijze waarop leerlingen hun basisschooltijd afsluiten. In Zuidoost-Drenthe tenminste, waar donderdag de Meester Vegterschool (Emmen) en ‘t Koppel (Nieuw-Weerdinge) hun groepen acht letterlijk lieten uitvliegen met een helikoptervlucht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)