Erica Terpstra schrijft kinderboek

24.07.18
Erica Terpstra heeft een kinderboek geschreven bij de nieuwe tentoonstelling over Boeddha in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een knipoog van de Boeddha, met illustraties van Geertje Alders, verschijnt in september.
Deel bericht

Driemaal zilver en eenmaal brons bij de Internationale Biologie Olympiade

24.07.18
De vier beste biologieleerlingen van Nederland hebben uitstekend gepresteeerd op de Internationale Biologie Olympiade in Iran en daar vier medailles in de wacht gesleept. Ward de Ridder uit Gouda won een zilveren medaille, net als Yelle Tanesha uit Maassluis en Tim van Dijk uit Oeffelt. De bronzen medaille ging naar Emin Araftpoor uit Terneuzen. Voor het negende jaar op rij winnen alle vier een me
Deel bericht

Kracht van Schooljudo

24.07.18
Een moderne methodiek: judo in zetten als middel om te werken aan de fysieke, en sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind. Zeven belangrijke Schooljudo-waarden staan binnen een doorlopende leerlijn centraal: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en heel veel plezier. Dit schooljaar zijn wij actief op ongeveer 400 basisscholen, met ruim 40.000 kinderen.
Deel bericht

Scouting zorgt voor zelfvertrouwen en minder schoolverlaters

24.07.18
4500 scouts uit meer dan vijftig landen zijn sinds maandag in Nederland voor Roverway, een internationaal scoutingevenement dat elke drie jaar plaatsheeft. Scouting is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, maar ook voor het geestelijk welbevinden. Volgens Scouting Nederland stoppen kinderen die op scouting zitten minder snel met school en raken ze minder snel op het criminele pad.
Deel bericht

Hoe is het met 'Jongere van het jaar' Elke?

24.07.18
Deze zomer gaat het Jeugdjournaal terug naar kinderen en jongeren die het afgelopen schooljaar in het nieuws waren. Eén van hen is rolstoelschermer Elke. Sinds we Elke voor het laatst spraken is er veel gebeurd. Ze volgt een mode-opleiding, werkt als model én vorige week werd ze wereldkampioen rolstoelschermen!
Deel bericht

Vooral in het onderwijs steeds meer overwerk

24.07.18
Onderwijzend personeel ziet als enige beroepsgroep het overwerk al vier jaar achter elkaar toenemen. Een Nederlandse leraar is zo'n 900 uur bezig met zijn leerlingen, in Finland is dat bijvoorbeeld maar 600 uur. Daar hebben ze dus meer tijd om andere dingen te doen onder de reguliere werktijd." Ook raken leraren en docenten weleens het overzicht over hun werkzaamheden kwijt.
Deel bericht

Trek salaris basisonderwijs naar dat van voortgezet onderwijs

24.07.18
Men tovert nu verkorte opleidingen uit de hoge hoed: over kwaliteit gesproken! Het wordt echt tijd om de werkdruk te verminderen. Stop met de methode onafhankelijke toetsen. Stop met 'Passend onderwijs' en trek het salaris op naar het niveau van het voortgezet onderwijs. Die maatregelen hadden jaren geleden genomen moeten worden, nu zitten we met de handen in het haar.
Deel bericht

Schermloze zomervakantie: resetten van relaties of los van realiteit?

24.07.18
De zomervakantie is in heel Nederland begonnen. Voor veel kinderen is het zonder school en sport zoeken naar een invulling van de dag, toch is daar gelukkig altijd nog... de telefoon. Maar hoe krijg je je kinderen los van dat scherm? Voor veel ouders is smartphone- en tabletgebruik in de vakantie een dilemma.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)