Scholen slaan handen ineen

25.07.18
De Stichting Bar in Balans houdt zich bezig met het stimuleren van een gezonde levensstijl. De eerste projecten in Ridderkerk voor o.a. De Klimop en het Gemini College gaan aankomend schooljaar van start. In samenwerking met ambassadeurs en sponsoren, maar ook het KNGF werkt de stichting samen aan een programma voor alle leeftijden.
Deel bericht

Democratische scholen: toekomst of uitwas?

25.07.18
Het wetsvoorstel ‘Meer ruimte voor nieuwe scholen’ dat na de zomer wordt ingediend, geeft scholen met een nieuw onderwijsconcept meer kans op bekostiging door de overheid. Democratische scholen bijvoorbeeld. Kinderen besturen daar samen met begeleiders en directie de school. ‘Ik vind drie maal per week te laat komen wel heel veel.’
Deel bericht

Scholen in de gemeente Dronten kunnen nu ook afval scheiden

25.07.18
In de gemeente Dronten is het gescheiden inzamelen van afval op scholen nu ook vastgelegd in de gemeentelijke verordening. Naar de letter van de wet is afval van scholen ‘bedrijfsafval’ en kost het storten daarvan geld. Maar door een aanpassing aan de verordening kunnen scholen het afval voortaan gescheiden aanleveren, waarmee men kan besparen op de kosten.
Deel bericht

Veel kinderen hebben een ibf (internet best friend)

25.07.18
In de Jeugdjournaal-app lieten veel kinderen weten dat ze ibf's hebben. Dat staat voor internet best friend en zijn vrienden die je online ontmoet. Veel kinderen blijven alleen online vrienden, maar soms zoeken ibf's elkaar in het echt op. Volgens deskundigen moet je dan wel voorzichtig zijn. Neem bijvoorbeeld een van je ouders mee of deel je locatie.
Deel bericht

Kabinet adviseert samenwerking kinderopvang en onderwijs

25.07.18
Gebaseerd op het vorige jaar uitgebrachte advies over de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs verscheen deze week een officiële kabinetsreactie. Verder zijn de adviezen voorzien van commentaar en tips om de samenwerking tussen de partijen in het veld te bevorderen en stimuleren. Het kabinet noemt de adviezen van de Taskforce ‘gedegen en zeer goed leesbaar.’
Deel bericht

Minder probleemgedrag dankzij programma Meester in de Klas op speciaal onderwijs

25.07.18
Steeds meer scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs ontdekken het interventieprogramma Meester in de klas. Deze aanpak leidt tot minder incidenten op met name cluster 4-scholen. De Ned. Vereniging voor Autisme noemt het een kleine revolutie. De interventie is circa zes jaar geleden ontwikkeld door HS Leiden en de UvA en al veelvuldig ingezet bij centra voor jeugd-ggz en jeugdzorg.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)