De scholen zijn begonnen! 5 tips om zonder ongelukken thuis te komen

18.08.18
De spandoeken met ‘De scholen zijn weer begonnen’ hangen er al weer (of:zeer binnenkort) En dat is niet voor niets, want direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig verkeersongeluk bij kinderen en jongeren bijna twee keer (!) zo groot. Benieuwd wat jij kunt doen om ongelukken te voorkomen? Check dan deze vijf praktische tips van Veilig Verkeer Nederland.
Deel bericht

Scholen wachten met angst op eerste griepgolf: er zijn geen vervangers

18.08.18
In Limburg beginnen maandag de scholen weer. Op papier hebben de groepen allemaal een leerkracht, maar de basisscholen wachten nu al met angst en beven op de eerste griepgolf. "We hebben nul vervangers."
Deel bericht

Verdiepingsbijeenkomst Digitale Geletterdheid po

18.08.18
Op 19 september organiseert Kennisnet in samenwerking met SLO een verdiepingsbijeenkomst Digitale Geletterdheid voor het po. Hoe moet digitale geletterdheid in het primair onderwijs eruit komen te zien? Welke componenten heeft het nodig? Hoe laat je het overlopen van het po naar vo?De bijeenkomst is gericht aan bestuurders, directeuren en leerkrachten uit het PO.
Deel bericht

Borsele zet geld opzij voor verkeersveilige scholen

18.08.18
Oversteekdiploma's, fietscontroles en verkeersexamens. Met een financiële bijdrage van 250 euro wil de gemeente Borsele haar basisscholen stimuleren om extra te investeren in verkeersonderwijs en -veiligheid. Het uiteindelijke doel is het behalen van het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel.
Deel bericht

Nu zijn er leraren genoeg in West-Brabant, maar ziek worden kan niet

18.08.18
Met veel pijn en moeite zijn de West-Brabantse schoolbesturen in het BaO erin geslaagd om de vele tientallen vacatures in te vullen.Het wordt een hele toer om vervanging te regelen als leerkrachten uitvallen.Het is prettig dat het aantal zij-instromers in het basisonderwijs toeneemt, maar dat zal het snel groeiende tekort aan leerkrachten niet oplossen, is de inschatting.
Deel bericht

Schooladvies in Groningen vaak te laag

18.08.18
In de provincie Groningen zijn de schooladviezen vaker dan elders lager dan het toetsresultaat aangeeft. Ook worden minder dubbeladviezen gegeven. Het lijkt erop dat Groningse basisschoolleraren hun leerlingen structureel onderschatten. Dit meldt RTV Noord op basis van een onderzoek door de Rijksuniversiteit van Groningen (RUG).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)