Opinie - Een kneiterhoog IQ en toch blijven zitten

21.08.18
Hoeveel ellende onderwijs dat niet past kan betekenen, heeft mijn dochter van inmiddels 9 jaar ons wel duidelijk gemaakt. Huilend en krijsend zat ze op de fiets toen we haar naar de kleuterklas brachten. Op school gedroeg ze zich voorbeeldig. Juf wilde wel een klas vol van zulke meisjes. Thuis brak de pleuris uit. Altijd ruzie, altijd boos. Van hoogbegaafdheid wisten we toen nog niets.
Deel bericht

Scholen klagen: wel geld maar geen leerkrachten

21.08.18
Aan de start van het nieuwe schooljaar worden de scholen weer geconfronteerd met het tekort aan leerkrachten. Hoewel er geld genoeg is om nieuwe onderwijzers aan te stellen, wil dat in de praktijk niet lukken. Omdat ze geen leerkrachten kunnen vinden, zetten scholen het geld bijvoorbeeld in voor klassenassistenten om de werkdruk te verminderen.
Deel bericht

Zesentwintig Zeeuwse basisscholen in gevarenzone

21.08.18
Volgens cijfers van het ministerie belanden zesentwintig Zeeuwse basisscholen in de gevarenzone door de nieuwe opheffingsnormen. Een school die drie jaar lang onder die norm blijft, krijgt geen geld meer en moet de deuren voor altijd sluiten. Volgens veel directeuren zal het allemaal zo'n vaart niet lopen en kunnen scholen die binnen een scholengroep zitten blijven bestaan.
Deel bericht

De scholen zijn weer begonnen .....

21.08.18
en (Twitterende) ouders zijn als een kind zo blij.... Het was weer vroeg maandagochtend, maar desondanks sprongen de meeste vaders en moeders hun bed uit. De scholen zijn namelijk in het zuiden van het land weer begonnen. Vreugde alom op Twitter. Van de ouders, althans.
Deel bericht

Kinderen in het zuiden gaan weer naar school

21.08.18
Voor veel kinderen in Nederland zit de zomervakantie er alweer op. In het zuiden beginnen kinderen vandaag aan het nieuwe schooljaar. Dat is altijd weer even wennen, en al helemaal voor leerlingen van basisschool de Luithorst in Nijmegen. Die school is sinds dit schooljaar samengegaan met basisschool de Kampus. Ze vertellen erover in de video.
Deel bericht

De vakantie zit erop! Scholen zijn weer begonnen en in Haren vieren ze een feestje

21.08.18
De dag begon voor de kinderen in Haren, gemeente Oss, namelijk extra leuk: ze hebben een nieuwe schoolplein gekregen! Met een rode loper en bubbels werd het nieuwe schooljaar ingeleid. Ook de kinderen van basisschool Sint Lambertus zien het nieuwe schooljaar wel zitten. “Ik heb er zin in. Ik vond gamen thuis ook leuk, maar ik leer ook graag.”
Deel bericht

Brugklassers opgelet: fietsen naar nieuwe school is niet zonder gevaar

21.08.18
De oproep om met de fiets of lopend naar school te gaan, is vooral gericht aan ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Die pakken in toenemende mate de auto, zodat ze daarna meteen door kunnen naar hun werk. Niet alleen creëren ze daarmee een plaatselijke file voor de school, het leidt er ook toe dat ‘de achterbankgeneratie’ aan fietservaring inboet.
Deel bericht

De scholen beginnen weer, champagne op Jonkersschool

21.08.18
Champagne deze maandagochtend op de Jonkersschool in Lathum. Daar wordt gevierd dat de school dit nieuwe schooljaar toch weer open kan. Twee jaar geleden werd de Jonkersschool nog serieus bedreigd met sluiting. Inmiddels neemt het aantal leerlingen weer toe. oor de leerkrachten een heuglijk feit, want de leerlingen worden zelfs getrakteerd op speciale kinderchampagne.
Deel bericht

Is er een lerarentekort, of toch niet? ‘Hier in de Achterhoek is de concurrentie groot’

21.08.18
Het is een merkwaardige constatering: er is een prangend lerarentekort en toch zijn er werkloze leraren. Dat het lerarentekort het grootst is in de Randstad, is al langer bekend. Maar uit een onderzoek van het UWV bleek onlangs dat er op papier geen lerarentekort is. ‘Er zijn genoeg leraren voor de banen die er zijn’, zegt Suzanne IJzerman, arbeidsmarktadviseur bij het UWV.
Deel bericht

Scholen mogen namen geslaagde leerlingen niet zonder toestemming publiceren

21.08.18
Scholen in Nederland mogen de namen van geslaagde leerlingen alleen met hun toestemming publiceren, om zo te voldoen aan Europese privacywet AVG. Rog spreekt van "doorslaan met het beschermen van persoonsgegevens". De minister: Als leerlingen niet genoemd willen worden, kunnen zij ook 'nee' zeggen. Ik begrijp dat dit voor scholen een extra administratieve last met zich brengt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)