Lucht tussen De Klimroos en Al Arqam lijkt geklaard

23.08.18
Alle voorbereidingen zijn getroffen om beide scholen ‘op verantwoorde wijze’ aanstaande maandag te laten beginnen. Wethouder Anke Klein laat bovendien weten dat er op maandag 20 augustus een overleg is geweest tussen de gemeente en beide scholen, waar ‘de scholen te kennen hebben gegeven dat men elkaar weet te vinden voor onderlinge afstemming’.
Deel bericht

Onderzoek: leerkracht zou best een beetje muzikaler willen zijn

23.08.18
Leerkrachten in het BaO hebben veel talenten, maar aan hun muzikale talent schort het nog wel eens. Ruim een vijfde van de leerkrachten zou muzikaal willen zijn, maar is het niet. Talenten die leerkrachten het beste bij zichzelf herkennen zijn creativiteit (36%) en organiseren (33%). 71% van de leerkrachten vindt dat wetenschap- en techniekonderwijs zich goed lenen voor de talentontwikkeling .
Deel bericht

Nieuw online portfolio voor leraren

23.08.18
Leerkrachten die een portfolio bijhielden in het Lerarenregister, moeten overstappen naar de nieuwe portfoliotool van Lerarenregister.nl. Net als in het vorige online portfolio, werk je hier (vrijwillig) aan je bekwaamheidsonderhoud. De oude gegevens zijn ook nog steeds beschikbaar.Het register met portfolio is uitsluitend zichtbaar voor de betreffende leerkracht.
Deel bericht

Onvrede over het L-woord: welk alternatief is geschikt voor de term ‘laagopgeleid’?

23.08.18
Minister Slob koos samen met zijn ambtenaren voor een andere optie: voortaan gewoon het opleidingsniveau noemen. Dus niet laag-, middelbaar of hoogopgeleid, maar pak ‘m beet vmbo, mbo3 of doctor. ‘Als ministerie kunnen we het woord ‘laagopgeleid’ niet afschaffen, maar we kunnen het wel zelf niet meer gebruiken’, zoals een woordvoerder het formuleert.
Deel bericht

De Jutter op Vlieland voorlopig zonder directeur

23.08.18
De Vlielander school De Jutter voor primair en voortgezet onderwijs is het nieuwe schooljaar vorige week gestart zonder directeur. Dat blijft voorlopig zo.De school wist net voor de zomervakantie van het predicaat zwak af te komen en kreeg een voldoende van de onderwijsinspectie. Er is een nieuw onderwijskundig concept ingezet, en er komt extra ondersteuning bij.
Deel bericht

Pabo Breda zet in op 'hybride' leerkrachten

23.08.18
‘Hybride leerkrachten’ als creatieve troefkaart om het groeiende lerarentekort in het basisonderwijs tegen te gaan. Hybride betekent dat een leerkracht ook buiten de schoolmuren aan de slag kan; bijvoorbeeld bij de GGD, een educatieve uitgeverij of als beleidsmedewerker bij een gemeente. Niet meer de hele carrière alleen maar voor de klas, maar combinaties zoeken met ander werk.
Deel bericht

Moeilijkere kinderen, slechter betaald

23.08.18
Het speciaal onderwijs voelt het lerarentekort extra. Lange dagen, hoge druk, laag loon. Een sollicitant? Direct bellen.Wie hier wil werken, moet „flink kunnen relativeren, humor hebben, rustig blijven. En elke dag zien als een nieuwe kans.” Wanneer een leerling een stoel gooit en je „tot op het bot beledigt”, dan moet je even later kunnen zeggen: welkom terug, fijn dat je er weer bent.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)