Meer zicht op kwaliteit schooladvies door inzicht gegevens middelbare school

25.09.18
Om goed zicht te krijgen op de kwaliteit van hun schooladvies, krijgt een basisschool voortaan ook te horen op welke middelbare school een oud-leerling zich na drie jaar bevindt. De Tweede Kamer nam dinsdag een motie aan van het CDA die dit regelt.
Deel bericht

PO-Front in huidige vorm stopt

25.09.18
Het PO-Front, waarin AVS, PO in actie, AOb, CNVO, FvOv, FNV en PO-Raad zijn vertegenwoordigd, stopt. Dat hebben de betrokken partijen 24 september besloten. Het PO-Front was een unieke samenwerking van werknemers- en werkgeversorganisaties.
Deel bericht

Proeftuin Rekenen: 12 inzichten over het (gaan) werken met een overkoepelend dashboard

25.09.18
In de Proeftuin Rekenen onderzochten 8 basisscholen hoe zij met behulp van van een overkoepelend dashboard meer maatwerk kunnen bieden aan leerlingen. Bijvoorbeeld bij rekenen in groep 7 en 8? 12 inzichten over het (gaan) werken met een overkoepelend dashboard lees je in dit artikel.
Deel bericht

Kinderpostzegelactie begint

25.09.18
Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen gaan dit jaar langs de deuren. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis.
Deel bericht

Digitaal spieken een belangrijk aandachtspunt bij digitaal toetsen

25.09.18
Spieken bij digitaal toetsen gebeurt regelmatig en is eenvoudiger dan bij een papieren toets. Dit is een belangrijke conclusie uit een steekproef van Kennisnet, onder 952 leerlingen van verschillende scholen in het voortgezet onderwijs. In dit artikel lees je de belangrijkste bevindingen van de steekproef.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)