Meiden zijn beter in bèta dan jongens, en toch ...

26.09.18
Meiden presteren in het onderwijs gemiddeld iets beter in de bètavakken dan jongens, zo blijkt uit onderzoek naar de schoolwaardering bij 1,6 miljoen leerlingen. De hypothese dat de allerslimste jongens meiden overtroeven, waardoor die meiden toch maar geen bètastudie te volgen, blijkt niet te kloppen.
Deel bericht

Voortgezet onderwijs in Noorden op hakblok

26.09.18
Het voortgezet onderwijs in met name Groningse en Drentse krimpregio’s gaat bij de nieuwe rijksfinanciering op het hakblok. ,,Het is rampzalig’’, zegt Marcel Klaverkamp van het Dr. Nassau College in Assen. ,
Deel bericht

'Verbijsterde' Kamer wil debat over contractverlenging vmbo-baas na examendebacle

26.09.18
Een Kamermeerderheid wil zo snel mogelijk tekst en uitleg van minister Arie Slob (Onderwijs) over de contractverlening van André Postema bij de scholenkoepel waar VMBO Maastricht onder valt. Terwijl alle andere bestuurders deze zomer opstapten nadat 354 examens ongeldig waren verklaard, kan Postema nog zeker twee jaar door.
Deel bericht

100-jarig ministerie trakteert op jubileumboek

26.09.18
Het ministerie van OCW heeft ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan een jubileumboek uitgebracht: In de regel vrij, 100 jaar politiek rond onderwijs, cultuur en wetenschap.
Deel bericht

Uitkomsten NEA voor voortgezet onderwijs

26.09.18
Om (meer) zicht te krijgen op de kwaliteit van de arbeid in het voortgezet onderwijs (vo), heeft Voion laten onderzoeken hoe tevreden de werknemers zijn met verschillende aspecten van hun werk.
Deel bericht

Voormalig onderwijsdirecteur verdacht van verduisteren tienduizenden euro’s

26.09.18
De ex-directeur van het Passer College voor speciaal onderwijs wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en het verduisteren van grote sommen geld.
Deel bericht

Ziekteverzuim in voortgezet onderwijs in 2017 weer licht gestegen

26.09.18
Het ziekteverzuim in het voortgezet onderwijs is voor zowel het onderwijzend personeel (OP) als het onderwijsondersteunend personeel (OOP) in 2017 gestegen ten opzichte van 2016. Voor het OP met 0,2 procentpunt naar 5,3% en voor het OOP met 0,1 procentpunt naar 5,5%.
Deel bericht

Vmbo-bestuurder mag blijven ondanks examendebacle Maastricht

26.09.18
André Postema mag nog minimaal twee jaar aanblijven als bestuursvoorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Het contract van de bestuurder is verlengd, ondanks alle problemen met de eindexamens van Maastrichtse vmbo-leerlingen afgelopen zomer.
Deel bericht

Schooldirecteur spreekt over spoordrama Oss: 'Het zal nooit meer hetzelfde zijn'

26.09.18
Het bakfietsongeval in Oss raakt basisschool De Korenaer recht in het hart door het verlies van vier leerlingen. Directeur Peter Janssen vertelt voor het eerst over wat zijn school is overkomen.
Deel bericht

Eindtoets ook verplicht in speciaal (basis)onderwijs

26.09.18
Vanaf het schooljaar 2019-2020 zullen ook het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs verplicht zijn een eindtoets af te nemen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

De waardering voor het beroep van leraar is groter geworden onder jongeren

26.09.18
De waardering voor het beroep van leraar is groter geworden onder jongeren: het merendeel kijkt positief aan tegen het leraarschap. Scholieren met een interesse voor deze baan hebben de voorkeur voor lesgeven in het basisonderwijs. Dat blijkt uit onderzoek dat het effect meet van de communicatiecampagne Helden voor de Klas.
Deel bericht

Theo Thijssen-prijs 2018 voor Bibi Dumon Tak

26.09.18
Het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde heeft maandag 14 mei besloten de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur 2018 toe te kennen aan Bibi Dumon Tak.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)