Uurtje extra lesgeven: Schoolstaking dreigt in Venlo

22.10.18
Staken of verder praten? Dat besluiten meer dan honderd docenten van de drie Venlose middelbare scholen dinsdag, tijdens een bijeenkomst met de vakbonden. Het gaat over werkdruk, een angstcultuur en het gebrek aan vrijheid.De druppel die de emmer deed overlopen was het uurtje extra lesgeven per week.
Deel bericht

Cinekid op de bres voor verplichte kijklijst

22.10.18
Behalve de verplichte leeslijst in het basis- en voortgezet onderwijs moet er ook een verplichte kijklijst komen. Daarvoor pleit Floor van Spaendonck, directeur van kindermediafestival Cinekid. Tijdens het evenement wordt de VPRO Cinekid Top 100 gepresenteerd. Dit is een lijst met bijzondere jeugdfilms die je als kind gezien moet hebben
Deel bericht

Een herinneringsboom op het schoolplein

22.10.18
Basisschool De Vliegenier in Apeldoorn zal Joris en Jasper nooit vergeten. Ze hebben allebei een herinneringsboom op het schoolplein. Een leerling die overlijdt. Als school hoop je het nooit mee te maken. Maar op De Vliegenier in Apeldoorn zijn ze in amper twee jaar tijd twee keer getroffen door dergelijk leed. In 2015 laat Joris het leven, twee jaar later zijn broer Jasper.
Deel bericht

Groeiend aantal zij-instromers op school

22.10.18
Er zit een forse groei in het aantal zij-instromers in het basisonderwijs. Vorig jaar zegden 60 mannen en vrouwen hun baan op om zij-instromer te worden, tegen 353 enthousiastelingen dit jaar. Een strenge voorselectie om de verkorte pabo-studie in combinatie met werk te mogen volgen gaat daaraan vooraf.
Deel bericht

Gezocht: oppasouder voor als de leerkracht ziek is

22.10.18
Het lerarentekort op basisscholen leidt tot steeds extremere uitwassen. Een basisschool in Hoorn zoekt nu zelfs oppasouders, die voor de klas kunnen staan als er niemand beschikbaar is. Het is het nieuwe beleid van deze school. Op de eerste dag dat er geen leerkracht te vinden is, wil ze een klas nog wel naar huis sturen. Maar op de tweede dag vraagt de school ouders om hulp
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)